full screen background image

Elevi botoșăneni premiați la „Zilele Elevului Arhitect”

La Uzina de Apă de la Suceava, a avut loc cea de-a V-a ediție a „Zilelor Elevului Arhitect”, eveniment la care au participat elevi ai Liceului de Artă „Ștefan Luchian” Botoșani.
Expoziția și concursul au prezentat proiecte de arhitectură cu planșe și machete, desene, lucrări de grafică sau pictură, realizate de elevi din clasele IX – XI din Botoșani, respectiv IX – XII de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava.
În total au fost peste 80 de elevi, împreună cu cadre didactice de specialitate, reprezentanți ai conducerii unităților de învățământ, ai Inspectoratului Școlar Județean și din administrația locală.
Juriul a fost format din membri ai conducerii structurii profesionale locale a breslei arhitecților (Ordinul Arhitecților din România – OAR, Uniunea Arhitecților din România – UAR),  Filialei Suceava a Uniunii Artiștilor Plastici (UAP) și cadre didactice.
Inițiatorul manifestării, arhitectul Ion Andriu, președintele Sucursalei Suceava – Botoșani a UAR, a felicitat tinerii participanți care au demonstrat din nou entuziasmul și atașamentul pentru învățământul de specialitate pentru care au optat și care au ținut, în continuare, ștacheta ridicată prin nivelul și valoarea lucrărilor expuse.
Prezent la eveniment, Arhitectul Șef al municipiului Botoșani, profesorul Alexandru Agavriloae, a punctat faptul că instituția pe care o reprezintă – Primăria Municipiului Botoșani, a sprijinit concret învățământul vocațional, organizând expoziții cu vizionări și premieri ale elevilor, viitori arhitecți sau artiști plastici.

5 premii au fost puse în joc:

Premiul Filialei Nord-Est a OAR
Premiul Sucursalei Suceava– Botoșani a UAR
Premiul Filialei Suceava a UAP (desen, pictură, grafică)
Premiul Tinerilor Arhitecți
Premiul reprezentantului Primăriei Municipiului Botoșani
Două din aceste premii – Premiul Filialei Suceava a UAP, respectiv Premiul reprezentantului Primăriei Municipiului Botoșani, au fost adjudecate de elevii botoșăneni Ilinca Ciubotariu și Eduard Iulian Sidoriac, ambii din clasa a IX-a.

comments

comments