full screen background image

Rezultate meritorii pentru elevii suceveni la Olimpiada Națională de Astronomie și Astrofizică

Elevii suceveni au obținut rezultate excelente la Olimpiada Națională de Astronomie și Astrofizică, desfășurată în județul Prahova.

DAVID PALAGHIANU de la Colegiul Naţional “Ștefan cel Mare” Suceava a câștigat două medalii de aur și una de bronz, RAFAELA BARAC – BOLOGA de la aceleași colegiu două medalii de argint și o mențiune, ANDREEA BAHAN de la Liceul Tehnologic Solca două medalii de argint și o mențiune, iar ECATERINA BALABASCIUC de la Liceul Tehnologic Moldovița două medalii de bronz.

PALAGHIANU, BARAC – BOLOGA și BAHAN s-au calificat în lotul lărgit al României pentru olimpiada internațională de astronomie, care va avea loc în Polonia, în perioada 10 – 20 august.

Elevii laureați sunt pregătiți de către profesorii CARMEN AMORĂRIȚEI, PETRU CRĂCIUN, SORIN GOLDA, ILIE COSOVANU și OVIDIU BALABASCIUC.

Între 30 iunie și 7 iulie se vor desfășura, la Universitatea Suceava, selecțiile loturilor restrânse ale României pentru olimpiada internațională de astronomie și astrofizică și pentru olimpiada internațională de astronomie și științele spațiului pentru juniori, cea din urmă fiind programată în Grecia, la sfârșitul lunii septembrie.

Coordonatorii lotului olimpic al României sunt sucevenii CRISTIAN PÎRGHIE și PETRU CRĂCIUN.

comments

comments