full screen background image

Festivalul de Caricaturi și Epigrame „Cik Damadian”, ediția a III-a

Muzeul Județean Botoșani găzduiește, în perioada 25 mai – 15 iunie 2023, în spațiul Colecției de Artă, ediția a III-a a Festivalului de Caricaturi și Epigrame „Cik Damadian”, eveniment organizat de Uniunea Armenilor din România, Sucursala Botoșani.

Evenimentul, organizat cu prilejul sărbătoririi zilei de 28 Mai, marcând înființarea Primei Republici Armenia, are loc sub egida temei: „Armenii, de la Ararat la Carpați…”. Festivalul are drept scop promovarea comunității armene din România la scară națională, prin forme simbolice identitare, fiind, în același timp, un omagiu adus marelui grafician și caricaturist român de origine armeană, Hacik („Cik”) Damadian.

Pe simeze sunt reunite lucrări semnate de caricaturiști din Armenia, Bulgaria, China, Cuba, Iran, Macedonia, Mexic, Muntenegru, Palestina, Peru, Polonia, România, Serbia, Siria, Thailanda, Ucraina și Uruguay.

Festivitatea de premiere și vernisajul caricaturilor vor avea loc sâmbătă, 27 mai 2023, ora 12.00, la Colecția de Artă (lângă Galeriile de Artă ,,Ștefan Luchian” Botoșani).

Prezintă Ana Coșereanu, muzeograf. Accesul este gratuit. Programul de vizitare: zilnic, 9.00 – 17.00.

Mai târziu, de la ora 19.00,  la Cinema Unirea publicu este invitat să se amuze copios cu binecunoscutul caricaturist Costel Pătrășcan, moment urmat de un show de stand-up comedy realizat de Edi Vacariu și Gabriel Gherghe.

Vă recomandăm să citiți și:

LPS Botoșani este vicecampioană națională la fotbal categoria U18

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza