full screen background image

A XXVIII-a ediție a Târgului de Carte LIBREX– “Primăvara cărților la Iași” sub motto-ul “Cuvintele care ne conectează și ne transformă” se va desfășura la Iași în perioada 10-14 mai 2023 de la 10.00 la 22.00, în Atrium Palas Mall.
Lucruri și experiențe frumoase ne sunt pregătite în cadrul evenimentului de compania ieșeană SEDCOM LIBRIS și Organizația Patronală ”AGORA” a Societăţilor pentru Difuzarea Tipăriturilor şi a altor Bunuri Culturale din România, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași.

La eveniment vor fi prezente cele mai importante edituri din România care vor atrage atenția publicului prin lansarea ultimelor apariții editoriale, prezentări de carte, întâlniri cu autorii, sesiuni de autografe etc.

Cititorii vor avea ocazia să cumpere cărți, unele la prețuri promoționale, dintr-o diversitate de domenii de specialitate, precum: beletristică, artă, știință, IT, medicină, comunicare, psihologie, dezvoltare personală, religie, istorie, drept, economie, cărți pentru copii, enciclopedii etc.

Agenda evenimentului cuprinde trei conferințe susținute de personalități marcante ale mediului academic și cultural, ale căror nume nu mai au nevoie de nicio prezentare, datorită notorietății operelor publicate:

  •   Constantin NECULA (Pr. Prof. univ. dr., Universitatea „Lucian Blaga”, Sibiu)
    „Un om care nu mai vede frumosul, nu mai poate fi frumos” spune Pr. Prof. univ. dr. Constantin Necula.
    La Târgul de Carte Librex ne adunăm în jurul cuvintelor și, pentru că la început a fost Cuvântul, poate că nu în mod întâmplător, startul conferințelor Librex va fi dat de Domnia Sa, alături de care vă propunem să descoperim „Frumusețea Lecturii, Lectura Frumuseții”- vineri, 12 mai 2023, ora 19:00.
  •   Alexandru N. STERMIN (Lect. univ. dr., Universitatea „Babeș-Bolyai”, Cluj-Napoca). Licențiat în biologie și teologie, a absolvit un masterat în filosofie, a călătorit deopotrivă în jungla amazoniană și în cea urbană, s-a întrebat și a căutat răspunsuri combinând biologia, neuroștiinta și cultura filosofică. Din toate acestea s-au născut ”Călătorie în jurul omului” și ”Căzuți din junglă”. Alexandru Stermin va fi prezent la Târgul de Carte Librex și ne va arunca mănușa (ne)cunoașterii în conferința Un biolog prin junglă, în căutarea „umanismului”- sâmbătă, 13 mai 2023, ora 18.
  • Tatiana NICULESCU – scriitoarea care a impus în literatura română contemporană genul biografie, coordonatoare volume colective, romancieră, dramaturg. Oare de ce unii consideră că nu sunt atrași de istorie? Poate pentru că o percepeam în școală ca pe o înșiruire de date și evenimente pe care le învățam “de nevoie” pentru o notă bună? Dar dacă am descoperi fascinația pentru răscrucea epocilor exact în romanul Tatianei Niculescu? Vă invităm să acceptați provocarea autoarei de a vă face să vă îndrăgostiți de istorie în conferința „Lectură și Istorie – studiu de caz”- duminică, 14 mai 2023, ora 15:00.

Conferințele, mult așteptate de publicul ieșean, vor potența și mai mult atmosfera plăcută și relaxantă pe care o vor crea participanții la Târg prin diferite lansări de carte organizate de cele mai importante edituri din România, conversații euristice pe diverse teme, momente artistice etc.

Recitaluri ale unor cunoscuți poeți din peste 20 de țări, prezenți la Iași în această perioadă în cadrul Festivalului Internațional “Poezia la Iași”, vor completa agenda Târgului de Carte Librex, din care nu vor lipsi nici tombola cu premii, secvențele artistice susținute de studenți ai Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași și multe alte momente culturale pregătite de organizatori.

Cele mai valoroase creații literare vor fi premiate, conform tradiției Târgului de Carte, în cadrul Festivității de decernare a premiilor Librex din data de 13 mai, ora 13.00.

Accesul publicului la Târgul de Carte va fi, desigur, gratuit, pe toată perioada 10-14 mai, între orele 10:00 şi 22:00, în Atrium Palas Mall.

Mai multe informații puteți găsi pe site-ul www.targuldecartelibrex.ro și pagina de facebook a evenimentului https://www.facebook.com/Targul.Librex.Iasi

comments

comments