full screen background image

Starea drumurilor din județul Iași. Ce spun autoritățile

Haos pe străzile din județul Iași în noaptea de marți spre miercuri, 4 spre 5 aprilie, din cauza ninsorii abundente. De exemplu, drumul către Aeroportul Internaţional Iaşi a fost plin de peripeţii pentru pasagerii care aveau zboruri programate în dimineaţa zilei de 5 aprilie. Ninsoarea şi viscolul au cauzat mari probleme, multe avioane decolând cu întârziere.

Au intervenit pompierii de la ISU Iaşi. Mai mulţi pasageri au fost nevoiţi să meargă pe jos spre aeroportul din Iaşi, pentru a ajunge la timp la zborurile programate în această dimineață.

Cu detalii vine Elena Troia, purtătorul de cuvânt al Aeroportului din Iași:

Probleme au fost și în municipiu. Mai mulți copaci s-au rupt și au căzut peste mașini noaptea trecută în mai multe zone din Iași.

Prin intermediul unui comunicat de presă, Primăria Municipiului Iași anunță că echipele municipalității au lucrat în cursul zilei de ieri, 4 aprilie, și toată noaptea de 4 spre 5 aprilie pentru a limita efectele ninsorii abundente și vântului puternic, astfel încât să asigure condiții rezonabile pentru traficul rutier și, în special, pentru mijloacele de transport public, precum și pentru a degaja căile de acces la unitățile de învățământ și spitale.

Municipalitatea a utilizat în total 233 de tone de clorură de sodiu, 16 tone de material antiderapant și 15,1 tone de clorură de calciu. Peste 100 de muncitori au lucrat noaptea trecută. Până astăzi dimineață (5 aprilie n.r.), la ora 8.00, echipele municipalității au rezolvat deja mai multe probleme cauzate de zăpada abundentă și vânt: avarii la rețeaua fir contact în zona CET și intersecția dintre șos. Nicolina și str. Sălciilor, precum și copaci prăbușiți pe drumul spre Aeroport (patru arbori căzuți), str. Columnei, Calea Galata, al. Mihail Sadoveanu, str. Dr. Vicol, bd. Socola”, subliniază reprezentanții Primăriei Iași.

Date de contact și telefoane utile:

  • Problemele legate de starea drumurilor din municipiu pot fi sesizate la numărul de telefon al SC Citadin SA 0232.236.000. 
  • Pentru eventualele probleme apărute pe trotuare sau zone pietonale este disponibil numărul de telefon 0232.270.223 al SC Salubris SA. 
  • SC Servicii Publice SA are program de permanență, iar eventualele probleme pot fi sesizate la numărul de telefon 0232.267.392.
  • Eventualele probleme legate de circulația mijloacelor de transport public pot fi sesizate la numerele de telefon ale SC CTP SA 0232.267.772 și 0800.110.427, pe pagina de internet a companiei http://sctpiasi.ro și pagina de Facebook a companiei https://www.facebook.com/ctpiasi
  • De asemenea, Dispeceratul Poliţiei Locale poate fi contactat la numărul de telefon 0232.232.099, la sediul din str. Bucium nr. 30, sau prin e-mail la adresa: politialocalais@yahoo.com.

La nivel județean

În același timp, reprezentanții Consiliului Județean Iași spun că DJADP Iași a intervenit toată noaptea pentru deszăpezirea drumurilor județene. În acest moment sunt pe trasee 10 sărărițe, 3 autogredere și 2 freze.

În urma avertizărilor de ninsori şi viscol, DJADP Iași a inițiat și semnat în cursul zilei de ieri, 4 aprilie, un contract subsecvent pentru prestarea de servicii de deszăpezire. Au fost contractate toate utilajele disponibile pentru a operaționaliza drumurile județene. Din pacate, numărul acestora este limitat de faptul ca ele trebuie dislocate din alte activități și reechipate pentru intervenție pe timp de iarnă.

Având în vedere condițiile meteo extreme, cu ninsoare abundentă și viscol dar şi faptul că mai multe vehicule neechipate corespunzator au derapat, intervenția este îngreunată. Unul dintre utilajele de deszăpezire a fost avariat de un tir și se lucrează pentru repunerea în funcțiune.

Mai multe sectoare de drum județean sunt blocate în acest moment și se fac eforturi pentru a se interveni cu prioritate în zonele unde sunt semnlate mașini înzăpezite.

Evaluarea făcută acum împreuna cu cei de la Meteo arată că fenomele meteo se vor intensifica, codul portocaliu urmând a fi prelungit până mâine. De aceea, facem apel la populație să limiteze deplasările între localități. Împreună cu organele abilitate, se evalueaza necesitatea de a întrerupe temporar traficul pe sectoarele de drum critice pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină şi să remedieze situația”, transmite CJ Iași. 

Vă recomandăm să citiți și:

Iași: O nouă ediție a Festivalului Internațional de Psihanaliză și Film

Medalia de aur pentru Iași, la cea mai mare competiție de branding din Europa

Ieșean, pilot pe avioane de linie la 22 de ani

 

comments

comments