full screen background image

Festivalul de Muzică Uşoară ”Voci de Îngeri”

Asociația Culturală ”Romantic Art” Suceava, în asociere cu Primăria Municipiului Suceava și Consiliul Local Suceava, organizează Festivalul Internațional de Muzică Ușoară pentru Copii și Tineri ”Voci de Îngeri”, ediția a VI-a 2023.

Evenimentul se va desvășura în perioada 31 martie – 2 aprilie 2023, în sala Teatrului Municipal ”Matei Vișniec” Suceava.

Festivalul-concurs se adresează copiilor și tinerilor iubitori de muzică ușoară (pop) din țară și străinătate, care activează și primesc îndrumare prin intermediul palatelor și cluburilor copiilor, grădinițelor, școlilor, liceelor, asociațiilor culturale și școlilor private, cu vârste cuprinse între 4-25 ani.

Pe parcursul celor două zile de concurs vor urca pe scenă în competiție 265 de copii și tineri cu vârste cuprinse între 4 și 25 de ani din toate județele țării și din Municipiul București, care vor participa la cele cinci secțiuni ale concursului, împărțite pe categorii de vârstă, unii dintre ei fiind înscriși chiar la trei dintre acestea. Secțiunile sunt:
– SECȚIUNEA ROMANTIC ART
– SECȚIUNEA MARCEL IORGA
– SECȚIUNEA GRUPURI MICI
– SECȚIUNEA CREAȚIE
– SECȚIUNEA SOLIȘTI

Vor fi acordate premii în ordinea mediilor si notelor acordate de juriu, trofeul categoriei de vârstă, premiile I, II, III și mențiuni, premii speciale și premii în bani oferite de organizatori și diferiți sponsori ai festivalului, cadouri și dulciuri iar profesorii coordonatori vor primi diplome de excelență.

Marele Premiu ”Voci de Îngeri”, în valoare de 3.000 de lei, oferit de organizatori, va fi acordat unui singur concurent de la secțiunea SOLIȘTI care a obţinut punctajul cel mai mare din concurs, indiferent de grupa de vârstă la care acesta a evoluat.

Juriul festivalului-concurs este compus din nume prestigioase din domeniul muzicii ușoare și a culturii românești, compozitori, artiști interpreți, profesori de muzică, oameni de radio: Mihai Alexandru, Claudiu Bulete, Viorel Gavrilă, Nicoleta Matei, Luminița Anghel, Aurelian Temișan, George Vanu și Andrei Morar.

Prezentarea festivalului-concurs este realizată de cunoscutele cântărețe sucevene, Elena Simionesei și Ruxandra Chitic.

Recitalurile susținute de artiștii care fac parte și din echipa de jurați la gala de premiere din cea de-a treia zi de festival, precum și de alți invitați ai festivalului, reprezintă un bun prilej de a împărtăși copiilor și tinerilor concurenți din experiența unor artiști profesioniști, dezvoltându-le acestora capacitatea de observație, analiză, selecție, dar și formarea unei atitudini corecte față de valorile autentice.

Evenimentul va fi transmis LIVE pe pagina de facebook a festivalului Voci de Ingeri și pe pagina partenerilor media – Radio Iași.

“Proiectul este realizat în asociere cu Primăria Municipiului Suceava și Consiliul Local Suceava”, a precizat Gabriela Morar, președintele Asociației ”Romantic Art” Suceava.

 

comments

comments