full screen background image

CALATORIE PRIN PSIHOLOGIE CU EMILIA VÎNTULEAC

 

Salutare dragi ascultători, sunt Emilia Vintuleac, gazda emisiunii “Calatorie prin psihologie” în colaborare cu Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră, sper că sunteți bine și gata să primiți sfaturi.

La emisiunea “Călătorie prin psihologie”, vom vorbi despre cauzele și relațiile reciproce ale proceselor psihice, cum sunt, de exemplu, , memoria, motivația, sentimentele, personalitatea, comportamentul social și dezvoltarea psihologică de-a lungul vieții si despre funcțiile și procesele mentale, a experiențelor interioare și subiective – precum gândurile, emoțiile, conștiința, motivarea, percepția și personalitatea.

Revenim după o scurtă pauză rămâneți alături de noi pentru a vorbi despre ce este psihoterapia și de ce vizita la psiholog este la fel de importantă.

(Pauză muzicală)

Dragi prieteni, am revenit alaturi de voi pe Frecventele Radio Viva FM.

Psihologul, un bun prieten pentru cei mai mulți dintre noi. Există foarte multe mituri în jurul acestei meserii, mai ales dacă tu ești pacientul sau clientul. Un stigmat social se activează atunci când spui „Am nevoie de un psiholog”, deoarece societatea încă te consideră nebun sau periculos pentru că realizezi o acțiune benefică dezvoltării tale personale.

Astăzi o să dezbatem această temă împreună cu domana………

Bună ziua, vă multumesc că ați acceptat invitația mea.

  1. Aș vrea să ne spuneți pentru început ce este Psihoterapia și câte ramuri are aceasta?
  2. Aș vrea să ne spuneți care este diferența între consilierea psihologică și psihoterapia?
  3. Ce este psihoeducația și care este rolul acesteia?
  4. Care este Importanta Psihologiei in Societatea Contemporana?

— Astfel putem demonta acest prim mit și anume faptul că mersul la psiholog nu înseamnă că ai probleme de sănătate mentală, ci doar te învață să îți gestionezi tiparele relaționale în mod sănătos.

 

  1. De ce ar trebui toți să mergem la psiholog?
  2. Cum ne influențează sănătatea mentală realația cu oamenii din jurul nostru? Și cum ne afectează atitudinea de propria persoană?
  3. Trăim în această lume unde este extrem de greu să îți valorifici visele, iar multe lucruri par a se afla într-un punct mort, nu știm în ce direcție să mergem, iar prietenii și familia observă situația într-un mod subiectiv, iar în foarte multe cazuri, ne spun ceea ce vrem să auzi, anume că „Totul va fi bine”, fără a ne da imboldul de a căuta soluții.

-Aș  vrea să vă întreb, acest „Totul va fi bine” reprezintă o cauzăa evitării unui specialist atunci când avem nevoie?

– influentează acesta în luarea deciziilor noastre?

  1. Considerați că fiecare om are nevoie de un psiholog? Chiar și cel cel care este echilibrat din punct de vedere moral?
  2. – Vreau să ne spuneți care sunt cele mai răspândite boli mentale ale secolului nostru?

depresia, anxietatea,  schizofrenia, chiar și dependențele.

  1. Care sunt cele mai frecvente cauze ale apariției acestora?
  2. Oricine se poate confrunta cu o afecțiune la nivelul mentalului, care ar fi simptomele acestora?
  3. Cât de mult influențează un stil de viață prost oranizat, încărcat și lipsit de somn starea noastră de sănătate mentală?
  4. Cum arată un om sănătos și echilibrat în viziunea unui psiholog?

Dragi ascultători rămâneți în continuare alături de noi pentru că urmează rubrica studenții întreabă!

(Pauză muzicală)

Ascultați “Călătorie prin psihologie”, o emisiune în colaborare cu Centrul de Cosiliere și orientare în Carieră USV, alături de invitata noastră  psihologul………….., care ne va răspunde în continuare la întrebările studenților.

 

  • Întrebările studenților cu inserturi.

 

Sănătatea mentală este extrem de importantă. Dacă este afectată atunci vor fi afectate, la rândul lor: gândirea, relaționarea cu alte persoane și desfășurarea de activități cotidiene.

Se constată în întreaga lume o nevoie tot mai mare de psihologi iar complexitatea rolului psihologului ne arată cât de importantă este sănătatea mintală. Cunoașterea acestor lucruri ne poate da curaj să apelam la un specialist atunci când avem nevoie, contribuind astfel la o societate sănătoasă, cu relații umane solide.

Deci aveți grijă de starea voastră emoțională pentruc că de asta depende fericirea și stabilitatea în viața voastră. Dmv vă mulțumesc pentru timpul acordat și sfaturile ofeite.

Cu voi dragia scultători ne auzim în fiecare miercuri, la o nouă ediție a emisiunii Călătorie prin Psihologie, aveți grijă de voi, numai bine.

comments

comments