full screen background image

Burse mai multe și mai mari pentru elevii speciali și olimpici

În acest an școlar, peste 300 de elevi din unitățile de învățământ special aflate în subordinea Consiliului Județean Botoșani vor primi burse de studiu, iar sumele vor fi mai mari decât cele stabilite de Guvern.
Consilierii județeni au aprobat, marți, numărul și cuantumul sumelor care vor fi acordate, din bugetul județului, ca formă de sprijin pentru elevii de la Școala Profesională Specială „Sf. Stelian” Botoșani și Școala Profesională Specială „Ion Pillat” Dorohoi.
Este vorba de 290 burse de ajutor social, în cuantum de 300 lei lunar, 16 burse de studiu în cuantum de 250 lei lunar și 4 burse de merit în cuantum de 350 lei lunar.
***Doina spune ca sunt mai mari
Criteriile generale de acordare a burselor au fost stabilite de Ministerul Educației, iar listele cu beneficiari au fost stabilite la nivelul celor două unități de învățământ special și aprobate de Consiliile de Administrație. Efortul financiar suplimentar pe anul școlar este de 250.000 de lei.

Tot marți, consilierii județeni au aprobat și condițiile de acordare a stimulentelor financiare pentru elevii cu rezultate deosebite la etapele județene și naționale ale olimpiadelor și concursurilor școlare avizate de către Ministerul Educației, care au obținut locurile I, II și III atât individual, cât și pe echipaje/echipe/formații. În acest an sunt cu 50% mai mulți beneficiari.
Conform regulamentului propus de președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, cuantumul burselor pentru elevi a fost stabilit la 450 de lei/elev/disciplină pentru locul I, 350 lei/elev/disciplină pentru locul II și 250 lei/elev/disciplină pentru locul III.
La echipaje/echipe/formații, fiecare elev din cadrul unei echipe sau formații va primi 100 de lei dacă s-a clasat pe locul III, 150 de lei dacă a urcat pe locul II și 200 de lei dacă echipajul a urcat pe prima treaptă a podiumului.

Doina Federovici, prețedintele Consiliului Județean Botoșani:

Și aceste burse au valori mai mari comparativ cu anul 2020. În plus, din acest an primesc stimulente și elevii/sportivii clasați pe locurile 2 și 3 la etapa județeană a olimpiadelor și concursurilor școlare avizate de către Ministerul Educației

Astfel, numărul copiilor recompensați de către Consiliul Județean pentru rezultatele obținute a ajuns la 1.729 de elevi și sportivi, iar valoarea totală a premiilor acordate a crescut de la 300 de mii de lei la peste 460 de mii de lei, ceea ce înseamnă o suplimentare a fondului de premiere cu peste 160.000 de lei.

Vă recomandăm să citiți și:

Braconaj în apele barajului Rogojești

comments

comments