full screen background image

Școală evacuată din cauza unui scurtcircuit

O lampă de iluminat dintr-un grup sanitar, situat la etajul I al Școlii Generale nr. 14 din municipiul Botoșani, a luat foc, luni dimineață.
Alarma a fost dată de o îngrijitoare care a simțit miros de fum. Imediat, cei peste 600 de elevi au fost evacuați de către cadrele didactice.
 În urma apelului la 112, la fața locului s-au deplasat, în cel mai mai scurt timp, patru echipaje din cadrul Detașamentului de Botoșani, cu patru autospeciale de intervenție cu apă și spumă, precum și două ambulanțe SAJ.
Aceștia au constatat că ardea o lampă de iluminat dintr-un grup sanitar, cu degajări mari de fum. Incendiul a fost lichidat.
Cel mai probabil, evenimentul s-a produs din cauza unui scurtcircuit. La fața locului au ajuns prefectul județului, Sorin Cornilă, inspectorul șef al ISU Botoșani și inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani.
Aceștia au dispus verificarea modului de exploatare a instalației electrice și a efectuării reviziilor tehnice periodice.
 Școala are autorizație de securitate la incendiu.
Un cadru didactic care a suferit un traumatism la glezna a primit îngrijiri medicale la fața locului de la echipajul SAJ.

Vă recomandăm să citiți și:

Luni se deschide „Muzeul cu povești”

comments

comments