full screen background image

Încă trei sectoare de drum național vor fi reabilitate

În urma discuțiilor purtate la Botoșani cu executivul Consiliului Județean și echipa de parlamentari social-democrați, dar și a vizitelor din teren, DRDP a decis să deruleze lucrări și pe DN29A  Vârfu Câmpului – Dorohoi, DN29 Manoleasa – intersecția cu DN24C  și DN 24C Bădărăi – Santa Mare – limită cu județul Iași.

Cele mai ample lucrări se vor face pe DN29A, Vârfu Câmpului – Dorohoi, care va beneficia de două straturi de covoare asfaltice, pe o distanță de 15 kilometri. În zonele în care dalele de beton s-au deplasat se va interveni prin spargerea lor și profilarea sectorului de drum, astfel încât circulația să se facă în cele mai bune condiții, până la așternerea covoarelor asfaltice.

Soluția este una provizorie și va asigura condiții decente de trafic pe acest sector de drum până când va fi reabilitat și modernizat.

 Expertizele au fost finalizate și s-au aprobat indicatorii tehnico-economici atât pentru modernizarea acestui sector cât și a celui din zona Drislea de pe DN29D, Botoșani – Ștefănești, care nu era prins în proiectul actual.

În această lună, se va finaliza și expertiza pentru modernizarea sectorului de drum DN24C, Călărași – Manoleasa – Mitoc – Rădăuți Prut, și se vor atribui contractele pentru efectuarea expertizelor pe sectoarele de drum Botoșani – Săveni (DN29) și Botoșani – Dorohoi (DN29B).

“Cu toții ne dorim drumuri bune, deoarece o infrastructură rutieră bună este condiția primordială pentru dezvoltarea echilibrată a județului. Am demonstrat că știm ce avem de făcut, iar modernizarea drumurilor naționale Botoșani – Târgu Frumos și Botoșani – Ștefănești, a Drumului Strategic, realizarea Drumului Mănăstirilor și a celorlalte prinse în Programul Național de Dezvoltare Locală sunt dovada clară a acestui fapt.”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean și a PSD Botoșani.

După întâlnirile cu reprezentanții conducerii DRDP Iași, parlamentarii social-democrați Marius Budăi, Dan Șlincu și Alexandra Huțu s-au întâlnit cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pentru ca instituția pe care acesta o conduce să asigure finanțarea lucrărilor la drumurile naționale din județul Botoșani.

„I-am explicat domnului ministru situația de pe DN29A, Suceava – Vârfu Câmpului – Dorohoi, dar și de pe celelalte sectoare de drum național din județul Botoșani. A înțeles importanța acestor drumuri pentru locuitorii din județul nostru și ne-a asigurat de tot sprijinul pentru realizarea lucrărilor programate în această toamnă prin asigurarea finanțărilor necesare. Lucrările de așternere a covoarelor asfaltice și intervenția la dalele deplasate de pe sectorul Dorohoi – Vârfu Câmpului sunt imperios necesare pentru a asigura o cale de rulare viabilă până când acest sector va intra într-un amplu proces de reabilitare și modernizare”, a declarat parlamentarul PSD Dan Șlincu.

Vă recomandăm să citiți și:

Județul Botoșani va mai avea încă 3 amenajări de irigații

comments

comments