full screen background image

Primăria obligată de instanță să plătească 200.000 de lei

Primăria Municipiului Botoşani trebuie să plătească peste 200.000 de lei pentru dezinfectarea scărilor de bloc operată la începutul pandemiei.

Municipalitatea a încheiat contract cu o firmă din Bihor, în urma unei licitaţii, iar câştigătorul a subcontractat lucrarea altor două firme. Primăria a refuzat să plătească sumele facturate de firmele care au stropit cu biocid în aprilie 2020, motivând că nu a avut contract direct cu ele şi că nu a fost folosită substanţa solicitată.

Administratorii au intentat un proces în care au demonstrat că Primăria a fost notificată cu privire la subcontractarea lucrării şi a semnat recepţia lucrării, fără obiecţiuni.

Curtea de Apel Suceava a respins recursul municipalității ca inadmisibil, sentința definitivă fiind pronunțată pe 22 septembrie.

În aceste condiţii, Primăria Botoşani trebuie să plătească sumele facturate, penalităţile accumulate timp de doi ani, dar şi cheltuielile de judecată.

Cosmin Andrei, primarul Municipiului Botoșani:

Nu mai puțin de 450.000 mp de spații comune din aproape 2000 de scări de bloc botoșănene au fost dezinfectate în luna aprilie 2020.

Vă recomandăm să citiți și:

comments

comments