full screen background image

Pictură murală de mari dimensiuni la Colegiul Mihai Eminescu Suceava

Secretariatul Tehnic Comun al Programului Operațional Comun România – Ucraina 2014-2020 sărbătorește Ziua Cooperării Europene.

Inițiativa din acest an – „Mesaj pentru Ucraina” – este un eveniment-manifest dedicat Ucrainei și poporului ucrainean greu încercat de conflictul neprovocat și nejustificat prin care trec, cu scopul de a transmite un mesaj de solidaritate într-un format inedit, prin artă murală contemporană.

Programul şi-a unit forțele cu Colegiul „Mihai Eminescu” Suceava, sub patronajul Primăriei Suceava, pentru a oferi comunității un mesaj simbolic pentru Ucraina, sub forma unei picturi murale de mari dimensiuni pe fațada clădirii bibliotecii aparținând colegiului.

Inaugurarea picturii murale pe tema solidarității va avea loc pe 5 octombrie, de la ora 13.

De Ziua Educației şi sub îndemnul #standwithukraine, întâlnirea își propune să aducă în prim-plan susținerea față de Ucraina arătată de comunitate și importanța tinerilor şi a educației în contextul Anului European al Tineretului – 2022.

Programul iși propune să creeze un context de întâlnire care să marcheze finalizarea picturii murale cu o acțiune publică prin implicarea tinerilor, a autorităților locale din România şi Ucraina şi a reprezentanților programului.

Pictura murală pe tema solidarității este realizată de profesioniști, cu fonduri alocate de program. Lucrarea „Păsările victoriei şi ale libertății” aparține unei tinere de 15 ani, din regiunea Odesa, şi exprimă speranța de libertate a poporului din Ucraina.

În fiecare an, Autoritatea de Management (Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației) și Secretariatul Tehnic Comun (Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Suceava) marchează această sărbătoare pentru a promova beneficiile cooperării și impactul proiectelor tranfrontaliere în zonele de graniță, alături de întreaga comunitate a programelor Interreg finanțate de Uniunea Europeană.

Ziua Cooperării Europene este o inițiativă de comunicare derulată în țările Uniunii Europene și țările vecine, beneficiare ale programelor de cooperare teritorială, care dorește să promoveze în mod inedit colaborarea dintre comunitățile locale din zonele de graniță.

 

comments

comments