full screen background image

Iașul va avea al doilea aeroport din România

Peste 16 luni, Iașul va avea al doilea aeroport ca mărime din România.

Conducerea Aeroportului Internațional Iași a prezentat, vineri, stadiul implementării proiectului de extindere și modernizare, în cadrul unei întâlniri de lucru, la care au participat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, Marius Sorin DANGĂ, vicepreședinte al CJ, Andrei Cazacu, administrator public al județului, deputatul Alexandru Muraru, directorul general al ADR Nord Est, Vasile Asandei, directorul general ApaVital, Mihail Doruș, liderul de grup al consilierilor PMP, Marian Uscatu, și consilierul județean PMP, Adrian Acostoaiei.

Construirea terminalului T4, o investiție ce depășește 327 de milioane de lei, va transforma actualul Aeroport într-unul cu o capacitate mai mare și o infrastructură conform standardelor europene.

 

 

Este cel mai mare succes de până acum al echipei de la aeroport și al actualei configurații a Consiliului Județean, executiv și legislativ.

Directorul general al Aeroportului Internațional Iași, Romeo Vatra, a anunțat că în ultimele luni cifrele de trafic au depășit nivelul înregistrat înainte de pandemie și că în această lună se va depăși pragul de un milion de pasageri.

Prezentarea proiectului s-a încheiat cu o vizită pe amplasamentul viitorului terminal T4. Acesta va fi cel mai mare terminal din țară, după cel de la Otopeni, având o suprafață desfășurată de 31.210 mp, pe trei niveluri, pe o lungime de 200 de metri și o adâncime de 50 de metri.

 

Noul record înregistrat la finalul lunii iunie menține Iaşul printre cele mai puternice aeroporturi din țară – 173,719 de pasageri (îmbarcați și debarcați) au călătorit pe Aeroportul Iași luna trecută, avansul fiind de 42,38%, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2019, respectiv de 223,34% față de anul precedent.

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2022/08/01/urmeaza-sa-fie-construit-terminalul-4-al-aeroportului-iasi/

comments

comments