full screen background image
xamenul National de Bacalaureat

Examenul național de bacalaureat- sesiunea de toamnă: o mie de absolvenți au renunțat la diplomă

Examenul de Bacalaureat- sesiunea de toamnă, se va desfășura în perioada 16-18 august 2022.

596 elevi din județul Botoșani s-au înscris pentru cea de a doua sesiune a  examenului național.

Centrele în care se vor susține probele scrise din cadrul examenului național de bacalaureat, aprobate în ședința Consiliului de Administrație a Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, au fost amenajate la Colegiul Economic ,,Octav Onicescu” Botoșani – cu subcomisie la Liceul Teoretic ,,Mihai Ciucă” Săveni șși la Colegiul Tehnic ,,Gheorghe Asachi” Botoșani – cu subcomisie la Liceul Tehnologic ,,Al. Vlahuță” Șendriceni.

Lista centrelor de examene  a fost publicată pe site-ul ISJ și poate fi consultată la adresa https://isjbotosani.ro/wp-content/uploads/2022/08/Lista-CE-CZE.pdf.

În conformitate cu Anexa 2 la OME nr. 5151/2021, în data de 16 august se va susține proba scrisă la disciplina Limba și literatura română, în data de 17 august se va susține proba scrisă la proba obligatorie a profilului, iar în data de 18 august candidații vor susține proba scrisă la agere a profilului și specializării.

Candidații  care nu au participat la probele de evaluare a competențelor, vor susține aceste evaluări în perioada 22-29 august.

Rezultatele la probele scrise se vor afișa în data de 31 august, iar eventualele contestații vor putea fi depuse, în centrele de examen, in aceeași zi, în intervalul orar 12.00-18.00.

În data de 3 septembrie 2022 se vor afișa rezultatele finale ale celei de a doua sesiuni a examenului de bacalaureat.

În conformitate cu Anexa 2 la ordinul MECTS nr. 4799/31.08.2010, privind organizarea si desfăşurarea examenului de bacalaureat -2011, Art. 95 – (1) Se interzice cu desăvârșire colectarea sau favorizarea acțiunii de colectarea unor fonduri materiale sau bănești de la candidați, de la părinții acestora sau de la orice persoana care are rude în rândul candidaților, fonduri care au ca destinație asigurarea cazării, a meselor sau a altor beneficii pentru membrii comisiilor din centrele de examen sau de evaluare.(2) Conducerile unităților de învăţământ vor lua toate masurile pentru informarea cadrelor didactice, elevilor si parintilor referitor la prevederile mentionate la alin. (1) si pentru a nu permite încălcarea acestora.

O treime dintre absolvenți nu au dat BAC-ul

Peste o mie de absolvenți de liceu din județul Botoșani au ratat prima sesiune a examenului de Bacalaureat.

La nivelul județului Botoșani sunt înscriși în clasele terminale 3242 de elevi. La examenul de Bacalaureat, sesiunea de vară, inițial s-au înscris 2.758 de elevi , cu 500 mai puțini decât numărul absolvenților.

Dintre cei înscriși, 392 nu s-au mai prezentat deloc.

Au fost înregistrați 149 de absenți la română, 191 absenți la matematică și 52 la proba obligatorie a profilului.

25% dintre cei înscriși nu au promovat prima sesiune

1862 de candidați dintre cei 2512 care au susținut probele scrise ale examenului de Bacalaureat în sesiunea din vară au fost declarați reușiți.

După rezolvarea contestațiilor, rata de promovare la nivelul județului Botoșani a fost de 76,2%.

În concluzie, 1545 de absolvenți de liceu (40%) nu au, nici la această oră, diplomă de Bacalaureat: 500 nu s-au mai înscris la prima sesiune, 392 nu s-au mai prezentat deloc, 653 dintre cei înscriși nu au promovat.

În a doua sesiune s-au înscris  596  de absolvenți.

Prin urmare, O MIE DE ABSOLVENȚI DE LICEU NU VOR AVEA DIMPLOMĂ DE BACALAUREAT. La aceștia se vor adăuga și candidații care nu vor participa sau nu vor promova în sesiunea din august.

Vă recomandăm să citiți și:

Bacalaureat 2022: cel puțin 500 de absolvenți din Botoșani ratează prima sesiune

comments

comments