full screen background image

Dezbaterile festivalului Rocanotherworld

Festivalul Rocanotherworld, care se desfășoară până pe 26 iunie în zona de agrement Aroneanu din Iași, aduce anul acesta, pe lângă cele 4 scene, zonele de lounge și de petrecere a timpului în aer liber, activitățile sportive destinate copiilor și adulților, încă două dezbateri care deschid conversația pe două teme actuale și de interes.

Dezbaterile vor avea loc pe 25 și pe 26 iunie la Arte Cafe (str. Mihail Kogălniceanu nr. 11), iar accesul publicului este liber.

Temele propuse de conferințe sunt:

Sâmbătă, 25 iunie, 11:00 – 12:30 – Rolul societății civile în gestionarea situațiilor de criză

După doi ani de pandemie, acum se un război la granița României. Ce fac pînă la urmă ONG-urile pentru noi toți în asemenea situații? Aduc un impact real sau doar avem nevoie să simțim cu toții că ajutăm? Irosim resurse sau aducem resurse? Concurăm sau colaborăm cu Statul? 

Participă: Dana Pîrțoc, Director executiv Asociația pentru Relații Comunitare;  Cosmin Brînză, Coordonator fundraising Fundația Serviciilor Sociale Bethany, licențiat în Comunicare și Relații Publice și Teologie;  Olti Volovăț, Coordonator situații de urgență în cadrul CIVICA; Mircea Meriacri, Președinte FONTIS (Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Iași).

Duminică,  26 iunie,  11:00 – 12:30 – Rolul festivalurilor în orașele noastre

Ce fac festivalurile pentru orașele noastre? Produc bani, produc entertainment? Aduc turiști, aduc vizibilitate? Toate astea? Multe altele? Cum facem să creștem impactul festivalurilor în comunitățile locale? Cum facem să sprijinim festivalurile locale pentru asta?

Invitați: Codruț Dumitrescu, Management & Booking – Overground Music;  Sebastian Marcovici, Focus in the Park Sibiu; Dan Basu, Executive al Romanian Mental Health Film Festival Iași; Patricia Butucel, Director Rocanotherworld și Classix. 

Moderatorul dezbaterilor este Ștefan Teișanu, manager cultural, antreprenor și co-fondator al organizațiilor Centrul Cultural Clujean, Fapte și Nord.

Festivalul continuă vineri, 24 iunie, cu The Schnitzels, NoruNegru, Mădălina Pavăl Live Orchestra, Zdob și Zdub; sâmbătă, 25 iunie, cu DJ Cristu, Bob Ramanka, Am Fost La Munte Și Mi-a Plăcut, Golan, Nouvelle Vague și duminică, 26 iunie, cu DJ Donisan, Adam’s Nest, Kumm, Domino și Alternosfera. 

Ediția a șaptea a Rocanotherworld readuce scena electronică, curatoriată de trei promoteri: Cyclic, Techno Wall și Dubla, iar programul de pe 24 iunie îi aduce pe Spacenoodles, Emann, Gorje Hewek, Iulian Toma, BACk on WAX și pe 25 iunie pe Gala (UA), Jorge Savoretti, Priku, Mera. 

De joi până sâmbătă va fi amenajată și o zonă specială de silent disco, iar artiștii care vor putea fi ascultați pe cele trei canale sunt Cel Visător, Merski, #Socez și SPZ. Iar sâmbătă și duminică publicul poate experimenta driftul, un concept nutrit de Cercul Întreg, ce provine din cultura de jam session, improvizaţie şi joacă, specifică culturilor străvechi, conectate la rădăcini. 

Biletele și abonamentele sunt disponibile în continuare online: https://rocanotherworld.iabilet.ro/. Pentru încurajarea și susținerea participării tinerilor la întreaga experiență a festivalului, au fost lansate bilete și abonamente pentru studenți cu un discount de 50%, iar copiii sub 12 ani au accesul gratuit, însoțiți de un adult plătitor de bilet. 

De asemenea, festivalul oferă acces gratuit pentru cetățenii ucraineni care vor să participe la festival. Biletele gratuite se obțin la intrare pe bază de ID sau pașaport ucrainean, în limita locurilor disponibile.  

Festivalul este unul pet friendly, iar în cadrul lui va fi organizată Ai cumva o păturică? o colectă pentru animalele fără stăpân din adăposturile din Iași care va avea loc în zilele de 25 și 26 iunie, de la orele 17:00 până la orele 19:30.

Vă recomandăm să citiți și:

Iași: O nouă ediție a festivalului Rocanotherworld

Începe Rocanotherworld #7, la Iași

comments

comments