full screen background image

Ministrul Agriculturii, prezent la Fălticeni

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, ADRIAN CHESNOIU, a avut, la sfârșitul săptămânii trecute, o întâlnire de lucru, la Fălticeni, cu fermieri și reprezentanți ai Direcției pentru Agricultură, Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) și Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

El a precizat că o soluție eficientă pentru reducerea costurilor de producție a produselor alimentare este asigurarea energiei necesare fermierilor și unităților de procesare.

CHESNOIU a menționat că nu se referă numai la subvenționarea energiei electrice, ci și la dotarea cu panouri fotovoltaice, pompe de căldură și stații de biogaz.

Ministrul Agriculturii a mai adăugat că, în colaborare cu Ministerul Energiei, vor fi disponibilizate fonduri, prin Banca Europeană de Investiții, pentru derularea acestor proiecte.

“Mă bucură interesul lor, al celor care cunosc cel mai bine problemele din acest domeniu, față de identificarea soluțiilor eficiente pentru o agricultură sustenabilă. Întotdeauna fermierii vor fi principalii mei parteneri de dialog! Suntem cu toții conștienți de potențialul agriculturii românești, iar dezvoltarea acestui sector depinde de fermierii noștri extraordinari care își dedică timpul și resursele muncii pământului”, a declarat ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

CHESNOIU a declarat că fermierii români “nu vor fi prea afectați” de decizia Consiliului Uniunii Europene de eliminare, timp de un an, a taxelor de import pentru toate produsele din Ucraina.

El a motivat că țara noastră nu este o piață de desfacere pentru produsele alimentare ucrainene și că Guvernul României a luat “suficiente măsuri” pentru a diminua impactul negativ al eliminării taxelor de import, fără însă a le numi.

CHESNOIU a mai completat că România “este mai mult o țară de tranzit pentru produsele alimentare din Ucraina”.

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2022/06/10/primarul-sucevei-nu-accepta-jigniri-pe-retelele-de-socializare/

comments

comments