full screen background image
muniție

Muniții neexplodate, distruse în poligonul de la Copălău

Muniții descoperite de botoșăneni în câmp sau în grădini în ultimii doi ani au fost distruse, marți, în poligonul militar Copălău.

Operaţiunea a fost executată de echipa de pirotehnicieni a  Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani, condusă de locotenent Grădinaru Bogdan.  Măsurile de siguranţă au fost asigurate de către Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Botoşani.

Personalul specializat în misiuni de asanare pirotehnică a distrus 461 de munții și elemente de muniţie, astfel:  5 proiectile explozive de diferite calibre, 5 proiectile perforante de diferite calibre, 6 bombe de aruncător de diferite calibre, 12 grenade de mână defensive și ofensive, 433 alte elemente de muniție (cartușe de diferite calibre, tuburi cartuș, focoase, carcase de proiectile de diferite feluri și calibre).

Pentru distrugere au fost folosite patru kilograme exploziv echivalent.

Muniţia a fost descoperită, în special, pe terenuri proprietate privată din mediul rural, pe timpul executării unor lucrări gospodăreşti, în ultimii doi ani.

Recomandarea pirotehniștior

Pirotehnicienii botoşăneni reamintesc cetăţenilor că, în cazul în care descoperă muniţie rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi și să anunţe ISU sau Poliţia prin numărul unic de urgență 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

 

Muniții Muniții Muniții Muniții Muniții Muniții

Vă recomandăm să citiți și:

Echipa de conducere a IȘJ Botoșani a fost modificată 

comments

comments