full screen background image

Spitalul de Boli Infecțioase, un nou serviciu

Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași a contractat propriul serviciu de pompieri. Decizia a fost luată având în vedere tragediile întâmplate la alte spitale, precum și siguranța pacienților și a celor care-i îngrijesc.

Conducerea Spitalului de Boli Infecțioase din Iași a încheiat un contract cu o firmă privată, pe o perioadă de 1 an, cu posibilitate de prelungire.

„Firma pune la dispoziție o autoutilitară cu rezervor de 2000 de litri, echipată cu tot ce este nevoie pentru intervenție în caz de incendiu.În fiecare pavilion a fost transmis numărul de telefon al echipei de pompieri pentru ca personalul spitalului să poată anunța orice pericol apărut. Firma cu care colaborăm oferă și un serviciu de instruire”, a menționat medicul Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Potrivit acestuia, personalul mediu sanitar va fi instruit o dată pe lună, iar personalul superior sanitar la trei luni, cu privire la pașii pe care trebuie să îi urmeze în caz de incendiu. „Exercițiile îi vor ajuta cu siguranță să reacționeze și să acționeze, dacă va fi nevoie”.

Sursa foto: Facebook/CJ Iași

Vă recomandăm să citiți și:

Un singur pacient refugiat ucrainean, internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași

Un nou pavilion va fi ridicat în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași

comments

comments