Aproximativ 40% din alimentele produse în întreaga lume rămân neconsumate. Este o cantitate dublă faţă de estimările făcute anterior – arată un raport realizat de World Wildlife Fund. Este vorba de aproximativ 2, 5 miliarde de tone de alimente care rămân neconsumate la nivel mondial. Cele mai mari pierderi sunt sunt direct la nivelul fermelor, dar şi la magazine şi, nu în ultimul rând, la consumatori. Risipa alimentară este, printre altele, responsabilă pentru 10% din emisiile globale de gaze cu efect de seră. Însă, doar 11 din cele 192 de planuri naţionale climatice, convenite în cadrul acordului de la Paris, menţionează pierderile şi risipa de alimente. Majoritatea acestor planuri aparţin unor state africane care au decis să abordeze problema pierderilor de alimente de după recoltare.
Iași – ȘTIRILE VIVA FM
Articolul anteriorDulcinella – o afacere delicioasă
Articolul următorAUDIO | Caz grav de infectare cu hantavirus, la Iași. Ce spun specialiștii despre această boală