Grupul civic „Codrii Iaşilor” a iniţiat o petiţie online pentru înfiinţarea unui Parc Natural care să cuprindă pădurile din jurul Iaşului: zona Bârnova – Repedea. Până la scrierea acestui articol, aproape 20.000 de oameni au semnat petiţia. Potrivit iniţiatorilor, declararea ca parc natural ar putea limita, dacă nu chiar stopa, tăierile masive de arbori. „Un Parc Natural ar delimitate zone de protecţie clare – acum 99% este exploatat în regim de producţie şi doar 1% protejat datorită altor rezervaţii, ar avea o administraţie dedicată care să se ocupe şi de natură, şi de facilităţi pentru recreere cu impact minim, ar avea un consiliu ştiinţific”, spun reprezentanţii grupului civic „Codrii Iaşilor”. Petiţia este adresată preşedintelui Klaus Iohannis, ministrului Mediului, preşedintelui Consiliului Judeţean şi Romsilva. „Iaşul este primul judeţ din ţară care a ajuns la 1.000.000 de locuitori. Aglomerarea urbană din jurul oraşului Iaşi comasează 500.000 dintre aceştia, fiind astfel a doua cea mai mare aglomerare urbană din ţară, din păcate şi una dintre cele mai poluate. Aceşti oameni au nevoie de natură pentru recreere, de o oază de verdeaţă şi aer curat lângă oraşul lor, nu de lemn exploatat şi urme de TAF-uri!”, se arată în petiţia iniţiată de Codrii Iaşului, sprijinită de Agent Green şi mai multe organizaţii civice locale şi naţionale. Petiţia cere atât măsuri imediate pentru oprirea distrugerii neproductive pentru nevoile ieşenilor de la această pădure, cât şi solicitarea demarării procesului pentru desemnarea parcului.
Iași – ȘTIRILE VIVA FM
Home Știri VIVAFM Iași Petiţie pentru salvarea pădurilor seculare ale Iaşului. „Acum 99% este exploatat în regim de producţie şi doar 1% protejat”
Petiţie pentru salvarea pădurilor seculare ale Iaşului. „Acum 99% este exploatat în regim de producţie şi doar 1% protejat”
iun. 09, 2021
TAGacum doar este exploatat iașului pădurilor pentru Petiție producţie protejat regim salvarea seculare
Articolul anteriorCoronavirus Suceava: 53 de cazuri în evoluție. 30 de persoane internate în spitale
Articolul următorExpertul contabil Loredana Mihăilă, despre conectarea Caselor de Marcat la Serverul ANAF