full screen background image

VIDEO | Omul cu Tourette își spune povestea la VIVA FM

Prima ediție din acest an a emisiunii #RadioReporter este despre acceptare. Pe invitatul ediției de luni, 11 ianuarie, îl știți cu siguranță de pe TikTok sau de la televizor. Este vorba despre Andrei Ungureanu, cunoscut ca Omul cu Tourette și, mai nou, câștigător iUmor.

Andrei Ungureanu trăieşte cu sindromul Tourette de 22 de ani. A fost un diagnostic greu de determinat, dar, în timp, tânărul a învăţat să-şi gestioneze boala.

Andrei ne-a vorbit luni, 11 ianuarie, la #RadioReporter cu Alina Batcu, despre etapele prin care a trecut din momentul în care a fost diagnosticat cu acest sindrom și până astăzi.

Nici Andrei nu a putut să-şi accepte afecţiunea prea uşor. În primii ani, nu înţelegea ce i se întâmplă, apoi, când a aflat de ce boală suferă, a refuzat o vreme să accepte că aşa se va desfăşura tot restul vieţii sale. Într-un final, spune că „a îmbrăţişat sindromul Tourette“.

În prezent, după 22 de ani cu Tourette, Andrei duce o viaţă obişnuită. Lucrează, găteşte, face curăţenie şi, cel mai important, şi-a făcut curaj să iasă în lume.

Întreaga emisiune poate fi urmărită mai jos:

comments

comments