full screen background image

AUDIO Expoziție de podoabe regale chineze, la Muzeul de Istorie Suceava

Muzeul Național al Bucovinei Suceava, Muzeul de Arte Frumoase Xi’an Quijang, Republica Populară Chineză și Muzeul Național de Istorie a României București organizează, în perioada 27 octombrie 2020-15 martie 2021, expoziția Aurul împăraților chinezi. Podoabe regale de aur din perioada Wanli-Dinastia Ming. Colecția Dong Bo Zhai.

Cele 145 de obiecte de patrimoniu găzduite de Muzeul de Istorie din Suceava sunt o dovadă a măiestriei inegalabile a meșterilor chinezi în arta prelucrării aurului, precum și o dovadă excepționalului rafinament al curții imperiale chineze în timpul dinastiei Ming (1368-1644), în special domnia împăratului Wanli (1573-1620).

Emil Ursu, directorul Muzeului Național al Bucovinei Suceava, a fost în direct, prin telefon, la matinalul ”Dimineți Animate”, cu detalii despre expoziție.

Emil Ursu: ”Expoziția Aurul împăraților chinezi. Podoabe regale de aur din perioada Wanli-Dinastia Ming. Colecția Dong Bo Zhai s-a deschis mai întâi la Muzeul Național de Istorie a României din București în toamna anului 2019, unde s-a bucurat de un impresionant succes. Dorința noastră de a avea această expoziție și la Suceava a fost sprijinită de către Ambasada Republicii Populare Chineze. Ne exprimăm recunoștința pentru interesul acordat acestui proiect care ne-a permis să aducem, pentru prima dată la Suceava, o expoziție cu obiecte din patrimoniul cultural al R. P. Chineze.”

 

 

Având în vedere situația epidemiologică actuală, vernisajul expoziției se va desfășura în mediul online.

Evenimentul va avea loc luni, 26 octombrie 2020, la ora 12.00, și va fi transmis în direct din Sala de Conferințe a Muzeului de Istorie, pe pagina oficială de facebook a Muzeului Național al Bucovinei.

Pentru reprezentanții Presei care vor fi prezenți în sală, Muzeul Național al Bucovinei a luat toate măsurile sanitare și de distanțare pentru ca evenimentul să se desfășoare în condiții de siguranță.

 

comments

comments