Un nou program de studii intitulat ”Media Digitală”, inițiat în cadrul Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, a fost lansat începând cu acest an universitar, din dorința de a oferi tinerilor posibilitatea de a se pregăti să îmbrățișeze o nouă realitate existențială marcată de digitalizare și digitizare. Detalii despre noul program ne aduce conf.univ.dr. Evelina Graur, coordonatorul programului Media Digitală.
„Un tânăr care își alege o asemenea specializare se poate să primească pe parcursul acestor trei ani de studiu informații, apoi le stabilizăm în cunoștințe bine sedimentate pentru a putea să răspundă unor cerințe de lucru interdisciplinare, de fapt acest program are un profund caracter interdisciplinar în care creativitatea, talentul și ambiția vor deveni catalizatorii acestei deveniri profesionale”, a spus conf.univ.dr. Evelina Graur.
În ultimii ani piața muncii a devenit tot mai interesată de așa-zisul angajat digital, cel care este capabil să se folosească de terminalele informatice și de orice dispozitive-gadgeturi pentru a rezolva sarcinile de lucru transmise. Acest tip de angajat este capabil să gândească în rețea și să lucreze în echipe multidisciplinare, în baza principiilor de eficienţă şi deontologie profesională.
Luând în considerare pregătirea acestui tip de absolvent, colectivul facultății s-a gândit la înființarea unui astfel de program de licență cu frecvență, de factură interdisciplinară și pe o durată de trei ani. Odată cu dezvoltarea pieței dispozitivelor mobile, cu înregistrarea unui nivel crescut de interconectare socială și de accesare a informației, a apărut și nevoia de specialiști care să comunice eficient, ferm și onest în noile media.
Misiunea programului este aceea de a forma specialiști meniți să ofere soluții integrate de optimizare a comunicării în plan socio-profesional, în condițiile în care numeroasele servicii și aplicații informatice disponibile în mediul online au schimbat profund modul de abordare a vieții sociale, economice, politice și educaționale.
Reamintim faptul că toți candidații care se înmatriculează și devin studenți ai USV vor primi un sprijin material sub forma unui laptop sau a unei tablete, însoţite de o cartelă SIM cu abonament de date cu o durată de valabilitate de minim 9 luni și cu minimum 50 GB pe lună. În plus, peste 30% dintre viitorii studenți pot primi anual burse, cu valori cuprinse intre 600 și 1100 lei.
Toate informațiile referitoare la sesiunea de admitere septembrie 2020 sunt publicate pe pagina web https://admitere.usv.ro/
Ascultați nterviul integral realizat de Iulia Sîrghi-Covalciuc alături de conf.univ.dr. Evelina Graur, coordonatorul programului Media Digitală, mai jos: