full screen background image

Idei și Oameni – Bogdan Tănasă, inițiator Casa SHARE: Nu îmi imaginez viața fără șansa de a ajuta

Idei și Oameni – Bogdan Tănasă, inițiator Casa SHARE: Nu îmi imaginez viața fără șansa de a ajuta

Uneori cand te uiți la oamenii de succes ai impresia ca totul a fost simplu pentru ei, că au avut noroc, ca n-au trebuit să facă prea multe ca să ajungă acolo unde au ajuns. Când intri însă în detalii despre poveștile vietii lor – ți se schimbă perspectiva. Niciodată nu este prea târziu să îți îndeplinești visul!

“Idei și oameni”, un talk-show altfel, în fiecare marti, de la ora 13.05 la 14.00, cu Iulia Sîrghi-Covalciuc, la VIVA FM.
__________________________________________________________________________

Astăzi vorbim despre un proiect cu suflet, Casa Share.

Spunem mereu că nimic nu se face în România, dar cine ne împiedică să acționăm? Nimeni şi nimic spune Bogdan Tănasă, un tânăr din Iaşi care de patru ani ridică de la zero locuinţe pentru oamenii nevoiasi. Cum a reuşit? Un apel pe Facebook, oameni buni şi încăpățânarea sa.

Construiește case, scrie povești și colorează viețile copiilor nevoiași cu vacanțe.

A aflat despre caz într-un ziar, un băiețel necăjit spunea că n-a avut și nici măcar n-a văzut vreodată o mașinuță. S-a uitat în living, la munții de jucării de care băiatul său Luca, atunci de 4 ani, se și săturase și a fost marcat de discrepanța teribilă dintre unele copilării. A pus toate jucăriile într-un sac și a decis pe loc să meargă să i le dăruiască familiei nevoiașe.

CASA SHARE a pornit din instinctul de a face ceva. Cumva, în acea după amiază, Bogdan Tănasă și-a spus că de data asta nu mai poate trece cu vederea. Așa că a pus mâna să facă. Dar odată ajuns acolo, în Broșteni, comuna Vlădeni, a văzut că familiei îi lipseau mult mai multe decât jucăriile. Erau șase copii părăsiți de mamă, pe care tatăl îi întreținea din greu cărând saci la moara din sat. Locuiau în condiții mizere, în doar două cămăruțe, casa era pe un șes inundat și nu aveau lemne suficiente ca să treacă iarna.

„Am construit 30 de case în total : 23 pentru copii și 7 sunt pentru bătrâni. Vineri, am mai predat o cheie la Negrești acolo unde 6 copilași trăiau în condiții foarte, foarte grele, tatăl lor a murit și au fost alungați în stradă, nu aveau unde să locuiască, i-am întâlnit după Crăciun și acum vineri le-am predat cheile de la noua casă. Sunt încă 6 vieți schimbate. Nu numai construind casele, le redăm curajul de a trăi din nou și demnitatea de a trăi o viață decentă, pentru că acești copii așa cred că trebuie să trăiască. Casa Share, schimbă vieți”, a mărturisit Bogdan Tănasă.

CASA SHARE i-a deschis orizonturile, acum nu își imaginează viața fără șansa de a ajuta. Ceea ce îl caracterizează este ambiția și pragmatismul, pentru că nu doar visează, ci și luptă pentru o lume mai bună, fiind conștient de toate piedicile pe care nepăsarea, răutatea și chiar invidia i le-au adus în cale. Faptele lui bune vorbesc.

Dacă vă doriți să vă implicați sau să ajutați, intrați pe Casa Share : https://casashare.ro/en/

Vă invit să ascultați chiar acum un interviu sincer pe VIVA FM :

https://www.youtube.com/watch?v=BJ4ve9–ArQ

 

comments

comments