Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul referitor la Ordonanţa de urgenţă 58/2020 , fără nicio modificare. Aceasta vizează luarea unor măsuri pentru buna funcţionare a sistemului de învăţământ, prin care se stabileşte că activităţile de predare – învăţare – evaluare, aferente semestrului al doilea al anului universitar 2019-2020, se pot realiza şi în modul online. Ordonanţa prevede că „Pe durata stării de urgenţă şi până la eliminarea restricţiilor privind adunările publice de către autorităţile de resort, desfăşurarea tuturor activităţilor de predare – învăţare – evaluare, aferente semestrului al doilea al anului universitar 2019-2020, a examenelor de finalizare a studiilor de licenţă, de masterat sau a programelor de studii postuniversitare, susţinerea tezelor de doctorat, susţinerea tezelor de abilitare pentru anul universitar 2019-2020 se pot realiza şi în modul online, pentru formele de organizare a programelor de studii cu frecvenţă şi cu frecvenţă redusă. (…) Pe durata stării de urgenţă şi până la eliminarea restricţiilor privind adunările publice, procesul de admitere la studiile universitare se poate desfăşura şi în modul online”, se arată în ordonanţa de urgenţă. Totodată, se preconizează instituirea unor reglementări speciale referitoare la examenul naţional de definitivare în învăţământ sesiunea 2020, precum şi la modalitatea de susţinere a probelor pentru obţinerea gradelor didactice în acest an. Proiectul va fi trimis la Senat pentru dezbatere şi vot.
Iași – ȘTIRILE VIVA FM
Home Știri VIVAFM Iași Camera Deputaților: „Activităţile de predare – învăţare – evaluare, aferente semestrului al doilea al anului universitar 2019-2020, se pot realiza şi în modul online”
Camera Deputaților: „Activităţile de predare – învăţare – evaluare, aferente semestrului al doilea al anului universitar 2019-2020, se pot realiza şi în modul online”
mai 20, 2020
TAG20192020 activităţile aferente anului camera deputaților doilea evaluare Învățare modul online predare realiza semestrului universitar
Articolul anteriorAudio: GDPR Info, cu Cătălina Lungu - o rubrică despre oameni, zilnic, la VIVA FM
Articolul următor„Până hăt de carte!” ajută elevii din mediul rural să participe la lecțiile online