full screen background image

Audio. Interviu cu Gabriel Dupu și Sorin Pavlidis – trupa A.T.N.

Trupa A.T.N. (Anii Tinereții Noastre) s-a înființat în anul 1979, când cinci adolescenți din Dorohoi puneau bazele trupei, axându-se pe muzică folk-rock. Formula de început a fost: Mirel Sacagiu (chitară, voce, leader), Asofronie Sandu (bass), Strugaru Ilie (chitară, voce), Gabriel Ciolan (voce), Adascalitei Dumitru (tobe).

Au fost ajutați de către întreprinderea IJPIPS Dorohoi cu materiale și instrumente. Au susținut numeroase concerte cu sălile arhipline și au participat la numeroase concursuri și festivaluri. Au fost perioade grele din cauza lipsei instrumentelor profesioniste. La un moment dat se cânta pe o stație Vermona cu difuzoarele scoase pe care mergeau chitarele și vocile, iar pe 16 boxe Doina mergea bassul. În anul 1984 pleacă din trupă Mitică Adascalitei și vine la tobe Liviu Colescu, pe atunci un tânăr student de 20 de ani. Tot în acel an, trupa se reformatează cu Sacagiu, chitară și voce, Asofronie Sandu (Foni), bass și Liviu Colescu ,tobe.

Din 1984 trupa trece sub tutelă Clubului Sindicatelor și susține numeroase spectacole în perioada de vară pe terasă și sala de spectacole a clubului.

Până în anul 1988, ATN cântă în această formulă, când Liviu Colescu pleacă la Brăila și locul său este luat de Mircea Anichitoaie.

Trupa își întrerupe activitatea la sfârșitul anului 1991, când Mirel Sacagiu pleacă definitiv în Israel, dar pune bazele unei noi trupe, cu același nume, acolo. Parte din melodii au continuat să se audă și în Dorohoi dar mai ales în Iași , la întâlnirile studenților dorohoieni, datorită lui Gabriel Dupu care părăsește și el țara în 1995.

De-a lungul anilor, în trupă au mai cântat dr. Lucian Martinovici, Otto Sacagiu, Liviu Ciulei, Ducu Colescu, Ion Leonte etc. Tot în anii ’80, ATN lansează trio-ul Galax. Piese: Cristina, Soare, Nori, Mașinuța, Scrisorile, Năluca albă, Zidul de foc, ATN, Lumini, Umbra ta, Tu doar tu, De s-a întâmplat vreodată, precum și preluări de la Compact, Iris, Holograf, Semnal M.

În 2017, Gabriel Dupu, întors din Italia de ceva vreme, începe noul proiect ATN cu acordul vechilor membri, la Piatra Neamț, cu intenția ca muzica unor ani frumoși dar grei din multe puncte de vedere să nu fie data uitării.

Mihail Panainte de la Extaz, respectiv Cătălin Bârnă și Sorin Pavlidis de la Los Anonimos se alătura proiectului și demarează întâlniri care s-au rezumat la imprimarea unor piese noi precum și a unor vechi cântece ATN precum și cu prezența la câteva concerte zonale.

Alături de Dinu Georgescu pe frecvențele Viva FM s-au aflat, în conferință prin WhatsApp, Gabriel Dupu (Voce) și Sorin Pavlidis (Tobe, Chitară) de la trupa ATN.

 

comments

comments