full screen background image

”Sportul sporește imunitatea!” – Cosmin Floare, antrenor personal

Virozele şi gripele de sezon şi-au făcut deja apariţia. Pe lângă rezervele de vitamina C, echinaceea sau ceaiurile bogate în antioxidanţi, un aliat de încredere în lupta contra răcelii este sportul.

Nu e niciun dubiu că sportul, practicat cu regularitate, e unul din pilonii cei mai importanți ai unei vieți echilibrate.  Ajută la o stare generală de bine, de sănătate, ceea ce implicit susține sistemul imunitar, ajută direct la o mai bună circulație a sângelui, ceea ce duce la oxigenarea eficientă a organelor.

Ori de câte ori facem efort fizic, ritmul cardiac creşte, ceea ce face ca celulele albe să circule mult mai repede în corp. Astfel, sistemul nostru imunitar reacţionează mai repede şi mai eficient în lupta contra potenţialilor viruşi sau agenţi dăunători. Prin respiraţia alertă, expirăm mai multe toxine şi substanţe nocive, reţinute în plămâni. Acestea favorizează apariţia virozelor. In plus, printr-o respiraţie alertă şi prin creşterea ritmului cardiac, transpirăm mai mult, o altă modalitate prin care eliminăm toxine. Febra este prima modalitate a organismului nostru de a lupta cu infecţiile. Ei bine, atunci când temperatura creşte natural, prin sport, scade posibilitatea ca viruşii să supravieţuiască.

Mai multe despre beneficiile sportului, ne-a spus Cosmin Floare, antrenor personal în cadrul WonderGym Studio Suceava.

Ascultați interviul integral, mai jos!

 

comments

comments