full screen background image

Personal trainer, David Levițchi: „Principiul este simplu: mănânci mai puțin și mai sănătos, faci mai mult sport și bei cât mai multă apă – să te menții hidratat”

Cum să revenim în formă după excesele alimentare din timpul sărbătorilor ne spune personal trainer David Levițchi.
Perioada sărbătorilor este corelată adesea cu excesele și delăsarea așa că moderaţia ar trebui să fie cuvântul de ordine la începutul anului 2020.

„Sincer să fiu nu sunt adeptul dietelor care te restricționează foarte mult. Da, trebuie să avem grijă, nu putem să ne facem poftele oricând. Princpiul este simplu: mănânci mai puțin și mai sănătos, faci mai mult sport și bei cât mai multă apă, să te menții hidratat” a spus personal trainer, David Levițchi.

Iulia Sîrghi: Cum ar trebui să facem sport, în funcție de categoria de vârstă?
„În prima ședință fac un fel de evaluare și apoi în funcție de ce văd alcătuiesc programul meu individual, nu există ceva standard pentru fiecare”.

Iulia Sîrghi: Care sunt cele mai periculoase alimente pe care le consumăm zilnic?
„În primul rând ar fi eliminarea zahărului rafinat, după părerea mea este cel mai rău aliment pe care noi îl consumăm și chiar provoacă dependență. Să încercăm să luăm zahărul doar din fructe: banane, mere, fructe de pădure, ananas. De eliminat orice mâncare care a fost prăjită în ulei sau cu grăsimi în exces, să renunțăm la pâinea albă, avem și alternative putem să consumăm pâine integrală sau pâine din secară, să renunțăm la sosuri”

Iulia Sîrghi: Care sunt obiceiurile proaste, ale tinerilor din ziua de azi în ceea ce privește alimentația?
„Mâncatul la întamplare, pe fugă, al unor produse comerciale de tip – junk food”.

Ascultați interviul integral cu personal trainer, David Levițchi, mai jos:

comments

comments