full screen background image

Călin Brăteanu, artist popular și director al Centrului pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Suceava – despre Unirea Principatelor Române

Centrul Cultural Bucovina ocupă prin excelență un loc distinct în viața culturală a municipiului și județului Suceava, prin activitățile care le desfășoară, cu scopuri specifice ale acestora și care vizează în principal conservarea și transmiterea valorilor morale, artistice și tehnice, prin păstrarea și cultivarea specificului zonal sau local prin revitalizarea și promovarea meseriilor și îndeletnicirilor tradiționale, dar și susținerea celor care le practică. Promovarea valorilor și autenticității creației populare contemporane, a artei interpretative profesioniste și neprofesioniste în toate genurile, dezvoltarea de schimburi culturale dar și protejarea și tezaurizarea valorilor reprezentative ale zonei sunt principalele activități pe care instituția le desfășoară.

 

Cele trei mari Direcții ale Centrului Cultural Bucovina, respectiv: Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” și Școala de Arte „Ion Irimescu”.

 

Călin Brăteanu, artist popular și director al Centrului pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, a fost prezent astăzi la matinalul Dimineți Animate.

 

Unirea Principatelor a însemnat mai mult decât teritorii: a fost despre a simți la fel, uniți într-un sistem ideologic și de credință, tradițional. Pe 24 Ianuarie, sărbătorim mai mult decât o unire în acte; sărbătorim unirea în cuget și in simțire. Vorbim românește, simțim românește.

 

Mai jos, ascultați interviul integral din cadrul matinalului Viva FM!

comments

comments