full screen background image

Armata SUA va instala corturi la frontiera cu Mexicul

Armata SUA va instala corturi în apropiere de frontiera cu Mexicul pentru a găzdui temporar migranţi adulţi, a căror supraveghere va fi asigurată de Departamentul Securităţii Interne (DHS), a anunţat miercuri Pentagonul, relatează AFP.

Secretarul interimar al Apărării, Patrick Shanahan, “a aprobat cererea DHS, care i-a fost trimisă la 9 mai, de a ridica instalaţii temporare pentru a găzdui cel puţin 7.500 de migranţi adulţi reţinuţi”, a precizat într-un comunicat un purtător de cuvânt al Pentagonului, comandantul Chris Mitchell.

Pentagonul va închiria corturi către DHS şi le va instala în locuri identificate de DHS la Tucson şi Yuma, în Arizona, Tornillo, Donna, Laredo şi Del Rio, în Texas.

“Militarii nu vor asigura funcţionarea acestor instalaţii, ei nu vor face decât să ridice corturile”, a precizat el.

Migranţii vizaţi vor fi adulţi a căror cerere de azil va fi examinată de poliţie la frontieră şi care vor fi predaţi poliţiei responsabile cu migraţia, ICE.

Pentagonul va evalua fezabilitatea proiectelor în cursul următoarelor două săptămâni pentru a stabili numărul necesar de corturi, costul şi calendarul construcţiei acestor instalaţii.

Aproape 500.000 de persoane au fost arestate la frontiera cu Mexicul de la începutul anului fiscal 2019, la 1 octombrie.

În cea mai mare parte, imigranţii clandestini se predau autorităţilor şi depun cereri de azil. Majoritatea dintre ei vin din America Centrală – în principal Honduras, Guatemala şi Salvador – şi spun că fug de violenţele şi sărăcia din ţările lor.

Numeroşi migranţi sunt puşi în libertate în aşteptarea analizării cererii lor de azil, deoarece centrele de primire de urgenţă ale poliţiei de la frontieră suprapopulate. AGERPRES

comments

comments