full screen background image

Lucrările de reabilitare termică a sediului Primăriei Suceava încep după Paşte

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a dat ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare termică a sediului Primăriei din capitala de judeţ.

Contractul de execuţie cu Loial Impex, câştigătoarea licitaţiei, a fost semnat, iar intervenţiile sunt, deocamdată, la stadiul de amenajarea de şantier.

Lungu: “Din păcate, o parte din parcarea Primăriei va fi afectată de organizarea de şantier, pentru că nu există altă soluţie. La fel, va fi deranj şi în Primărie, pentru că nu ne vom muta în altă parte, întrucât costurile ar fi foarte mari. Ne vom tot roti dintr-un birou în altul, deoarece toate vor fi afectate. După Paşti vom porni toate motoarele şi se va începe din parte din spate, după care se va interveni în faţă, la partea de cortină.”

Printre principalele intervenţii la clădirea administrativă din Areni se numără îmbunătățirea izolației termice a anvelopei clădirii; reabilitarea și modernizarea instalațiilor de preparare și transport a agentului termic; utilizarea resurselor regenerabile pentru asigurarea necesarului de energie termică pentru încălzire și prepararea apei calde de consum; montarea unei pompe de căldură; demontarea caloriferelor și înlocuirea cu ventilo-convectoare; înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incadescent cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață; înlocuirea lifturilor și a circuitelor electrice.

Durata de realizare este de 24 de luni.

comments

comments