full screen background image

Şofer din Dumbrăveni surprins de radar în timp ce conducea maşina cu 204 km/h

În perioada 19 – 21 aprilie 2019, polițiștii suceveni au fost în teren cu toate aparatele radar, dar și cu radarele laser tip pistol.

Nu s-au înregistrat evenimente rutiere grave și 86 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au săvârșit abateri la regimul rutier, în special încălcând regimul legal de viteză.

Doar în cursul zilei sâmbătă polițiștii au reținut 42 de permise de conducere. Vineri au fost reținute 18 permise, iar duminică au fost reținute 26 de permise de circulație.

Pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere, pe fondul depăşirii vitezei legale, conducătorii auto trebuie să acorde o atenţie deosebită modulul în care circulă pe şosele, pentru că poartă nu doar responsabilitatea siguranţei lor, ci şi a celorlalţi participanţi la traficul rutier.

În cursul zilei de duminică, în cadrul acțiunilor desfășurate, polițiștii au identificat, pe DN2, un șofer de 32 de ani, din comuna Dumbrăveni, care rula cu viteza de 204 km/h. A fost oprit și sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 2.900 de lei, aplicându-se și sancțiunea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 90 de zile.

Depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă (în prezent, între 1.305 şi 2.900 de lei).

Viteza excesivă este, în continuare, una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave. Din fericire prezenţa activă a poliţiştilor în trafic şi măsurile luate au făcut ca în ultimele zile să nu se producă accidente rutiere grave pe drumurile din judeţul nostru, neînregistrându-se nici un deces sau rănit grav.

În trimestrul I 2019, pe raza de competenţă a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, s-au produs 41 de accidente de circulaţie grave, în scădere cu 13 accidente de circulație.

În primele 3 luni 2019, se constată o scădere a numărului de persoane decedate (-3), a numărului de persoane rănite grav (-8) şi a numărului de persoane rănite uşor (-18), față de primele 3 luni 2018.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum.

Viteza excesivă şi depăşirile neregulamentare generează accidente cu urmări din cele mai grave!

comments

comments