full screen background image

Muzeul de Artă al Bucovinei, în fostul spațiu al Arhivelor Naționale

În aripa Muzeului de Istorie Suceava în care a funcționat Secția Arhive Naționale va fi înființat Muzeul de de Artă al Bucovinei.

Arhivele Naționale au fost mutate în cadrul imobilului Centrului Militar Județean (str. Alexandrul cel Bun), astfel încât aripa de clădire din laterala muzeului va intra în reparații.

În spațiul de peste 600 de metri pătraţi vor fi expuse picturi, gravuri şi sculpturi (în total, peste 4.000) ale Muzeului Bucovinei, care sunt păstrate, deocamdată, în depozite.

Finanțarea lucrărilor ar urma să se facă printr-un proiect transfrontalier cu regiunea Cernăuţi, în valoare de 1 milion de euro.

Proiectul are ca obiective reabilitarea, conservarea și valorificarea monumentelor de arhitectură şi a muzeelor de artă, care reprezintă repere importante pentru istoria Sucevei și a Bucovinei, promovarea muzeelor în circuitul turistic național, transfrontalier și european, creșterea numărului de turiști prin optimizarea spațiilor de expunere ale patrimoniului de artă, realizarea unui cadru optim al protecției, conservării şi valorificării colecțiilor existente.

„Prin înființarea unui Muzeu de Artă la Suceava vom asigura și spațiul de expunere, depozitare și de carantină al colecțiilor de artă – grafică, pictură, sculptură, salvarea monumentelor de arhitectură, în care vor fi valorificate colecțiile de artă. Vor fi reorganizate, reamenajate și modernizate spațiile de expunere permanente și temporare – sisteme și mobilier de expunere, sisteme interactive de prezentare a colecțiilor de artă. Muzeul de Artă va completa oferta culturală şi turistică a Bucovinei, va deveni un nou punct de atracție în Suceava, întregind paleta muzeelor din Bucovina”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.

comments

comments