full screen background image

Brexit: Acordul prezentat de Theresa May – cea mai bună opţiune, potrivit ministrului britanic al trezoreriei

Acordul prezentat de premierul Theresa May cu privire la Brexit rămâne cea mai bună opţiune pentru ieşirea Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord din Uniunea Europeană, în pofida faptului că a fost respins de trei ori de parlament, a afirmat luni ministrul britanic al trezoreriei, Liz Truss, potrivit Reuters.

Cea mai recentă înfrângere pentru acordul prezentat de Theresa May în parlament a fost ”mai uşoară decât precedenta şi vedem oameni care se alătură taberei susţinătorilor” acordului, a declarat Truss pentru BBC.

”Cred că trebuie să vedem cum putem obţine în continuare sprijin pentru acord”, a spus Liz Truss.

Ea a adăugat că nu este clar care dintre alternativele ce vor fi supuse la vot luni, printre care rămânerea Regatului Unit în uniunea vamală a UE, va obţine o majoritate în parlament.

Parlamentarii britanici urmează să se pronunţe luni asupra celui de-al doilea set de voturi indicative asupra alternativelor la acordul prezentat de premierul Theresa May privind Brexitul.

Regatul Unit urmează să părăsească Uniunea Europeană pe 12 aprilie, dar parlamentarii au respins covârşitor, de trei ori, acordul convenit de Theresa May cu Bruxellesul. De asemenea, parlamentarii nu au reuşit să susţină niciuna dintre opţiunile alternative prezentate săptămâna trecută.

Camera Comunelor a respins vineri, pentru a treia oară, acordul de retragere a Regatului Unit din Uniunea Europeană. Documentul a fost respins cu 286 de voturi pentru şi 344 de voturi împotrivă.

După anunţarea rezultatului votului, premierul britanic Theresa May şi-a exprimat profundul regret că acordul convenit cu Bruxelles-ul a eşuat, avertizând că implicaţiile vor fi ”grave”. Şefa executivului de la Londra a spus că singura opţiune juridică existentă în prezent este ieşirea din Uniunea Europeană în data de 12 aprilie şi a menţionat că nu este timp suficient pentru a conveni sau a ratifica un acord. AGERPRES

comments

comments