full screen background image

Elevi ai Colegiului Tehnic Rădăuți au participat la Campania de donare de sânge “FII EROUL CUIVA!”

Ziua de 27 martie a adus o experiență nouă în viața unor elevi curajoși de la Colegiul Tehnic Rădăuți: DONAREA DE SÂNGE!

Ei au învățat că un gest mărunt făcut la un moment dat poate însemna TOTUL pentru cineva aflat într-o situație critică.

Elevii au participat la Campania de donare de sânge intitulată “FII EROUL CUIVA!”, iniţiată de psih. Mărioara Ardelean și de prof. Loredana Puiu.

“Mulțumim DONATORILOR! Mulțumim de asemenea domnului doctor Coajă Cătălin de la Med Tic Dental care a stat la dispoziția elevilor noștri pentru a le prezenta informații prețioase despre beneficiile donării de sânge! Mulțumim personalului medical de la Punctul de Donare Sânge Rădăuți!

Mulțumim reprezentanților din Consiliul Școlar al Elevilor de la Colegiul Tehnic Rădăuți pentru implicare! Mulțumim conducerii școlii și profesorilor diriginți pentru sprijinul acordat în promovarea activității!

FII ŞI TU EROUL CUIVA! CINEVA ARE NEVOIE DE TINE…”, au declarat iniţiatorii campaniei.

În prezent, unul din zece pacienți care ajung în spitalele din România are nevoie de sânge sau de produse derivate din sânge. Specialiștii au estimat că fiecare om de pe planetă are nevoie urgentă de sânge cel puțin o dată în viață, așadar nevoia produse biologice este una constantă. Conform statisticilor actuale, România este în continuare pe ultimele locuri în ceea ce privește donarea benevolă de sânge, deși în situaţii limită românii au demonstrat solidaritate şi spirit civic, stând ore în şir la coadă pentru a dona sânge. Din păcate, multe intervenții chirurgicale din țară sunt amânate din lipsa de preparate sanguine.

comments

comments