full screen background image

„Necenzurat”, proiect de prevenire a consumului de droguri în rândul adolescenţilor

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava derulează, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, o nouă ediţie a proiectului “Necenzurat”, considerat un model de bună practică în prevenirea consumului de tutun, alcool şi droguri în rândul adolescenţilor.

În acest an şcolar, activităţile sunt implementate într-o manieră interactivă, de către o echipă formată din cadre didactice şi un reprezentant al Centrului.

Proiectul se derulează la Şcoala Gimnazială nr. 1 Suceava, Liceul Tehnologic Dorna Candrenilor, Şcoala Gimnazială nr. 8 Suceava, Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” Fălticeni şi la Şcoala Gimnazială Corocăieşti.

Proiectul “Necenzurat” urmăreşte formarea, la copiii de 12 – 14 ani, a unor abilităţi de viaţă necesare luării unor decizii informate, corecte şi responsabile privind consumul de tutun, alcool şi droguri.

De asemenea, în cadrul proiectului vor fi implicaţi şi părinţii, cărora le va fi dedicat un modul de informare cu privire la factorii de risc şi de protecţie în consumul de droguri în rândul adolescenţilor.

comments

comments