full screen background image

Focul pus în grădină pentru arderea vegetației uscate a incendiat o gospodărie din Drăgoiești (foto)

Urmare a incendierii vegetației uscate din ultimele zile, inspectorii de specialitate ai pompierilor militari suceveni au aplicat, în cursul zilei de marți, 5 martie, patru sancțiuni contravenționale, de 2.500 de lei fiecare, celor care au provocat astfel de incendii. Misiunile inspectorilor vor continua, urmând ca după identificarea autorilor incendiior, aceștia să fie sancționați conform legislației în vigoare.

În ultimele 24 de ore, pompierii militari au intervenit pentru localizarea și lichidarea a 8 incendii. Dintre acestea, 3 au fost la vegetație uscată.

Militarii Detașamentelor de Pompieri Suceava și Fălticeni, împreună cu lucrătorii S.V.S.U. Drăgoiești, au intervenit, marţi, cu patru autospeciale de stingere, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Drăgoiești.

La sosirea echipajelor, ardeau generalizat anexele gospodărești și acoperișul casei de locuit, toate construite din lemn.

Intervenția a fost deosebit de grea, din cauza drumului inaccesibil autospecialelor de intervenție până la gospodăria afectată, dar și a vântului puternic care a favorizat propagarea rapidă și dezvoltarea flăcărilor.

Incendiul a fost anunţat, prin 112, la ora 15:29, şi lichidat la ora 20:00.

Au ars adăpostul de animale și șura pe o suprafață de 120 mp, o anexă pe 35 mp, acoperișul casei pe 63 mp și bunuri casnice. S-au degradat pereții din lemn ai locuinței.

Incendiul s-a propagat la casă și anexe de la un foc deschis în spații deschise, făcut în grădina gospodăriei, pentru arderea vegetației uscate.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești, iar pompierii au salvat obiecte de mobilier, aparatură electrocasnică și alte bunuri din locuință.

comments

comments