full screen background image

Colegiul director al spitalului din Piatra-Neamţ, convocat de urgenţă după reţinerea unor medici de la Ortopedie

Colegiul director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ a fost convocat de urgenţă, miercuri dimineaţă, pentru a discuta situaţia de la secţia de Ortopedie, acolo unde patru din cei şase medici au fost reţinuţi, marţi seara, de Direcţia Generală Anticorupţie, fiind suspecţi de fapte de corupţie.

Managerul spitalului, Codruţ Munteanu, a declarat că este o situaţie nemaiîntâlnită, iar cei doi medici care au rămas în secţie nu pot asigura buna funcţionare a acesteia.

El a afirmat că şi la cabinetul de Ortopedie al Policlinicii se înregistrează o situaţie gravă, în condiţiile în care singurul medic a fost şi el reţinut de DGA, în acelaşi dosar.

Până în acest moment, DGA Neamţ nu a oferit date din dosar şi nici care sunt persoanele acuzate, însă potrivit unor surse ar fi vorba despre patru medici din secţia de Ortopedie a spitalului şi de medicul care deserveşte cabinetul de Ortopedie din Policlinică.

Acuzaţiile sunt, conform aceloraşi surse, de luare de mită pentru efectuarea de operaţii, dar şi fals în acte, atât în ceea ce priveşte achiziţia de materiale medicale pentru operaţii, cât şi pentru eliberarea documentelor medicale în Policlinică necesare dosarelor de pensionare anticipată.

Anchetatorii ar fi luat la percheziţiile efectuate, marţi, în spital şi Policlinică, registrele de consultaţii şi internări, precum şi documentele cu privire la devizele pentru materialele sanitare. Ofiţerii DGA, coordonaţi de un procuror de la Parchetul Judeţean, au condus la audieri cinci medici care, potrivit unor surse, ar fi primit, marţi seara, mandate de reţinere pentru 24 de ore.

Unul dintre medicii reţinuţi, marţi, de DGA a fost condamnat, în 2015, la o pedeapsă de doi ani şi două luni de închisoare cu suspendare pentru luare de mită şi i s-a interzis a exercita profesia timp de un an. După expirarea perioadei de suspendare, medicul s-a reangajat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, tot la secţia de Ortopedie. AGERPRES

comments

comments