full screen background image

Arafat, la 5 ani de la înfiinţarea DSU: Provocări, momente grele, dar şi realizări importante

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă împlineşte marţi cinci ani de la înfiinţare, context în care dr. Raed Arafat le mulţumeşte colegilor pentru munca depusă – “provocări, momente grele, dar şi realizări importante”.

“Astăzi se împlinesc cinci ani de la înfiinţarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, prin OUG 1 din 2014. Cinci ani de provocări, momente grele, dar şi de realizări importante pentru sectorul situaţiilor de urgenţă. Dacă comparăm sectorul situaţiilor de urgenţă între momentul înfiinţării DSU şi ziua de azi, cu siguranţă vom găsi multe diferenţe care arată o evoluţie şi o întărire a sistemului”, scrie Arafat, pe pagina sa Facebook.

El spune că şi-ar fi dorit ca realizările să fie mai multe, însă cei cinci ani din viaţa DSU sunt “abia începutul”, iar scopul este acela ca sistemul de gestionare a situaţiilor de urgenţă, inclusiv cele medicale, să ajungă să fie un sistem unitar, integrat şi puternic, care să asigure populaţiei nivelul de siguranţă aşteptat.

“Le mulţumesc colegilor din cadrul DSU şi al structurilor aflate în coordonarea DSU şi anume IGSU, IGAv, Serviciile de Ambulanţă, Unităţile de Primiri Urgenţe şi Salvamont pentru munca depusă în folosul populaţiei şi pentru colaborarea şi sprijinul acordat în dezvoltarea sistemului. Totodată, le mulţumesc pentru sprijin şi colaborare pe parcursul celor cinci ani partenerilor noştri principali Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Apărării Naţionale şi în mod deosebit Statului Major al Forţelor Aeriene”, mai scrie Arafat, care transmite mulţumiri şi populaţiei pentru “încrederea acordată sistemului de urgenţă şi pentru sprijinul în dezvoltarea acestuia”. AGERPRES

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza