full screen background image

20 de parcele atribuite gratuit de către Primăria Suceava au fost abandonate

Primăria municipiului Suceava dă în folosinţă gratuită, tinerilor interesaţi, 20 de parcele de teren. Primarul Ion Lngu face cunoscut amatorilor că 15 loturi sunt disponibile pe Dealul „Tătăraşi”, iar altele 5 sunt neocupate pe Dealul „Mănăstirii Teodoreni”.

Lungu: “Sunt parcele de teren la care s-a renunţat din anumite considerente. Unii au cumpărat apartamente, iar alţii au plecat în străinătate. La compartimentul specializat al executivului sucevean sunt depuse 41 de cereri, cu maximumul de 22 de puncte şi minimumul de 5 puncte, repartizarea făcându-se cel mai târziu în luna martie, astfel încât beneficiarii să poată construi”.

Beneficiază de loturi de câte 300 de metri pătraţi fiecare tinerii de maxim 35 de ani, care nu au avut sau nu deţin o locuinţă ori teren proprietate personală „pretabil” la ridicarea unei case.

La data depunerii cererii, cei în cauză au trebuit să facă dovada existenţei unui cont bancar cu minim 5.000 de euro sau a posibilităţii contractării unui credit de această mărime.

Beneficiarul terenului pentru construirea unei locuinţe proprietate personală este obligat să înceapă ridicarea acesteia în termen de un an de la data atribuirii suprafeţei şi să o realizeze cu respectarea reglementărilor referitoare la autorizarea executării construcţiilor.

Primăriei îi revine obligaţia finanţării lucrărilor de amenajare a infrastructurii rutiere, introducerii utilităţilor de apă şi canalizare, precum şi a reţelelor de gaze naturale şi energie electrică.

comments

comments