full screen background image

Triaj epidemiologic zilnic în toate școlile, la începutul orelor. Ministerul Educației cere inspectoratelor să monitorizeze îmbolnăvirile prin gripă

Ministerul Educației le cere inspectoratelor școlare să monitorizeze evoluția cazurilor de îmbolnăvire prin gripă și infecții respiratorii în școli și grădinițe. “Astfel, în toate școlile din țară, se va efectua zilnic, la începutul orelor de curs, un triaj epidemiologic, în vederea identificării preșcolarilor/elevilor cu simptomatologie de boală, în special respiratorie (febră, tuse, strănut, stare fizică alterată)”, anunță Ministerul, într-un comunicat remis Edupedu.ro.

Ministerul precizează că “numărul de cazuri identificate va fi raportat zilnic ISJ/ISMB, medicul din unitățile de învățământ urmând a face preșcolarilor/elevilor recomandările ce se impun”. Instituția nu spune cine va face, însă, concret acest triaj în fiecare clasă.
Comunicatul integral al Ministerului Educației:

“Ministerul Educației Naționale solicită inspectoratelor școlare monitorizarea evoluției cazurilor de îmbolnăvire prin gripă și infecții respiratorii în unitățile de învățământ

Ca urmare a creșterii semnificative, la nivel național, a cazurilor de îmbolnăvire prin gripă și luând în considerare recomandările Ministerului Sănătății, Ministerul Educației Naționale a transmis inspectoratelor școlare județene/Inspectoratului Școlar al Municipiului București o notă în care solicită monitorizarea evoluției cazurilor de îmbolnăvire prin gripă și infecții respiratorii în unitățile de învățământ din subordine.

Astfel, în toate școlile din țară, se va efectua zilnic, la începutul orelor de curs, un triaj epidemiologic, în vederea identificării preșcolarilor/elevilor cu simptomatologie de boală, în special respiratorie (febră, tuse, strănut, stare fizică alterată).

Numărul de cazuri identificate va fi raportat zilnic ISJ/ISMB, medicul din unitățile de învățământ urmând a face preșcolarilor/elevilor recomandările ce se impun.”

comments

comments