Datorită faptului că s-au încasat mai mulţi bani înspre sfârşitul anului 2018, iar aceştia au mai putut fi cheltuiţi, exerciţiul bugetar al municipiul Suceava s-a încheiat cu excedent.
Drept urmare, autorităţile municipale au hotărât ca, din excedentul bugetar de 3,43 de milioane de lei, înregistrat la finele anului trecut, 2,44 de milioane de lei să fie repartizate secţiunii de dezvoltare a bugetului local, în timp ce suma de 967.791 de lei să ia calea acoperirii temporare a golurilor de casă.
Lungu: „Cu cele 2,44 milioane de lei astfel repartizate, nu vom mai avea nicio datorie la secţiunea dezvoltare. Deci, cu aceşti bani plătim ultimele facturi pe care le aveam în sold la această secţiune. Astfel, avem o situaţie relativ bună comparativ cu alţi ani, datoriile fiind foarte reduse, ceea ce ne dă speranţe de realiza cât mai multe cu bugetul din 2019”.
O veste bună este şi cea referitoare la acordul dat de Ministerul Finanţelor Publice pentru folosirea, în 2019, a 17,5 milioane de lei, din totalul de 27 de milioane de lei reprezentând credite contractate de Primăria Suceava.
Lungu: „Practic, avem în cont aproximativ 4 milioane de euro din credite contractate şi nefolosite. Este situaţiei favorabilă, iar dacă vom înregistra lucrări şi facturi pe investiţii le vom putea plăti fără niciun fel de problemă”.
Printre obiectivele care ar intra în execuţie în anul acesta se numără podul de peste râul Suceava, noul sediu al TPL din Burdujeni, sera floricolă şi ştrandul de la Iţcani.