full screen background image

Bărbat spitalizat cu arsuri pe 50% din suprafața corpului, după ce i-a luat foc casa de la jarul căzut din sobă

Militarii Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Panaci, au intervenit, luni după-amiază, cu două autospeciale de stingere, două motopompe și o ambulanță SMURD, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă din satul Buciniș, comuna Panaci.

La sosirea echipajelor, ardeau podeaua din bucătărie și alte materiale combustibile, cu pericol de propagare la întreaga locuință (P+1).

Proprietarul, în vârstă de 58 de ani, a fost scos din locuință de către vecini, înainte de sosirea militarilor. Acesta avea arsuri de gradele II și III pe aproximativ 50% din suprafața corpului și a fost preluat de către pompierii paramedici SMURD, care i-au acordat primul ajutor medical și l-au transportat la Centrul de Primire Urgențe al spitalului din Vatra Dornei.

Au ars podeaua bucătăriei, elemente de tâmplărie, obiecte de mobilier, materiale textile și altele. S-au degradat documente personale ale proprietarului, tencuiala și zugrăveala pereților și tavanului de la parter (prin afumare).

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului căzut din sistemul de încălzire (sobă cu acumulare de căldură).

Incendiul a fost anunţat, prin 112, la ora 16:08 şi lichidat la ora 19:20.

Pompierii au salvat restul casei de locuit.

comments

comments