full screen background image

Iohannis a discutat cu premierii Finlandei şi Croaţiei despre preluarea de către România a Preşedinţiei Consiliului UE

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat vineri, la Bruxelles, cu prim-ministrul Finlandei, Juha Sipila, şi cu premierul Croaţiei, Andrej Plenkovic, despre preluarea de către ţara noastră a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

“Ne pregătim pentru Preşedinţia Consiliului UE. Reuniune a viitoarelor Preşedinţii România-Finland-Croaţia, pentru a discuta programul şi priorităţile Trio-ului”, anunţat Iohannis, într-un mesaj publicat vineri pe Twitter.

Totodată, şeful statului român le-a mulţumit premierilor Finlandei şi Croaţiei pentru această “întâlnire foarte constructivă”.

Înaintea participării la reuniunea Consiliului European, şeful statului a precizat că va avea o întâlnire trilaterală cu premierii finlandez şi croat pentru a discuta cum vor fi abordate, împreună, chestiunile care vizează Trio-ul Preşedinţiilor – România, Finlanda, Croaţia.

“Începem cu o trilaterală şi cred că putem să stabilim foarte repede cum abordăm împreună, în Trio, chestiunile care vin spre noi. Suntem chestiuni foarte complicate. Brexit-ul va fi în continuare o discuţie, MFF-ul (Cadrul Financiar Multianual, n.r.) va fi o discuţie, probabil, un pic mai lungă, migraţia, şi aşa mai departe. Şi vrem să facem împreună o strategie, în aşa fel încât soluţiile să poată fi generate trecând de la o Preşedinţie la alta fără sincope”, a precizat Iohannis.

Întrebat dacă până în prezent, la reuniunea Consiliului European, a primit mesaje optimiste referitor la cât de pregătită este România pentru preluarea Preşedinţiei Consiliului UE, Iohannis a afirmat: “Da, am avut eu grijă să fie un mesaj optimist şi am spus chiar eu în plen că România este pregătită. I-am asigurat pe cei din Consiliu şi cred că lucrurile o să meargă bine (…) Toată lumea aşteaptă să facem lucrurile aşa cum trebuie şi aşa o să le facem”. AGERPRES

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza