full screen background image

Olimpiada Internațională de Științe: elevii români au obținut 5 medalii de argint și una de bronz

Olimpiada Internațională de Științe pentru juniori 2018 a adus șase medalii pentru elevii din lotul național. Olimpicii români au obținut cinci medalii de argint și una de bronz, anunță Daniela Bogdan, profesorul coordonator al lotului național. Olimpicii au susținut probe la Chimie, Fizică și Biologie, în cadrul competiției care s-a desfășurat în Botswana.
Elevii care au obținut medalii de argint:

Vlad Oros – elev în clasa a VIII-a la Școala nr. 24 din Timișoara. El este pregătit de profesorii Jeflea Ioana (Fizică), Moraru Angela (Chimie) și Monica Silvester (Biologie), scrie ZiuadeVest.ro. Vlad Oros a mai ocupat locul al doilea la Olimpiada Națională de Lingvistică anul trecut, locul al doilea la Olimpiada Națională de Chimie, și primul loc în clasa a VI-a și a VII-a la Olimpiada Națională de Fizică, notează DeBanat.ro.
Eva Savin – elevă în clasa a IX-a la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București. Eva Savin a participat și anul trecut la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juinori, pe când era elevă la Şcoala Gimnazială Nr. 97 București, și a obținut tot medalie de argint, potrivit edu.ro.
Mara Muntean – elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Decebal” Deva. “Mara Muntean este multiplă olimpică națională la Biologie, Fizică, Chimie, Științele Pământului, Științe pentru Juniori, dar și o decebalistă de nota 10 la învățătură”, relatează Glasul-Hd.ro.
Alexandru Dianu – elev la Liceul Internațional de Informatică din București (ICHB)
Matei Pleșcan – elev în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional Iaşi, potrivit ZiaruldeIași.ro. Anul trecut, Matei Pleșcan a obținut bronzul la India International Mathematics Competition (IMC India), potrivit aceleiași surse.

Medalia de bronz a fost obținută de:

Radu Herzal – elev în clasa a X-a la Colegiul Național “Gheorghe Șincai” Baia Mare, scrie AxaNews.ro, care precizează că s-a pregătit sub îndrumarea profesorilor Nicoleta Predoiu (Chimie), Marin Lici (Fizică) şi Gheorghe Bârlea (Biologie).

Olimpiada Internațională de Științe pentru juniori (IJSO) este o competiție la care iau parte elevi cu vârste de până în 15 ani. Fiecare țară este reprezentată de o echipă formată din 6 elevi și 3 profesori: unul de biologie, unul de chimie și unul de fizică. Ediția din acest an a fost organizată la Facultatea de Științe a Universității din Gaborone, Botswana. Competiția a debutat în 2004.

Edupedu.ro

comments

comments