Psihologul doctor în parenting, Marius Marici, a fost alături de matinalii Viva FM, timp de cinci zile, pentru a discuta despre cele mai importante principii ale parenting-ului sau despre cum educația presupune, până la urmă, un drum cu două sensuri, pe care se angajează familia, cu cei mari și cei mici în egală măsură. În fiecare lună, ultima săptămână va fi dedicată parenting-ului într-un demers dedicat familiei și educației.
Fie că vorbim despre cum ne motivăm copiii sau chiar pe noi înșine din rolul de părinți, fie că discutăm despre agresiune sau diferitele tipuri de violență, ne raportăm întotdeauna la efectele reale și pe termen lung care se instalează în psihologia copiilor.
Marius Marici este psiholog cu experiență de peste zece ani la catedră, a cărui muncă de cercetare în parenting a dus la mai multe aparații editoriale, fiind autorul unor lucrări ample în domeniul parenting-ului: ”Iubește-mă” (2017), ”Bazele științifice ale relației părinte-adolescent”, ”Parenting ineficient”, ”81,5 practici parentale fără agresivitate pentru un copil rezilient”.
Marius Marici: ’’Numele meu este Marius Marici şi sunt expert în creşterea copiilor, iar împreună cu echipa PACT susţinem traininguri pentru părinţii, care doresc să înveţe cum să-şi crească copiii mai bine.
Am crescut într-o familie mică, fiind frustrat că suntem doar doi copii, doar eu şi sora mea. Acest lucru m-a făcut să-mi doresc să am o familie cu 4 copii.
Îmi amintesc că interesul pentru parenting l-am avut încă din adolescenţă. Lucru bun, pentru că, de atunci, încerc permanent să citesc şi să mă pregătesc continuu, pentru a deveni un trainer şi mai bun.’’
Săptămâna a doua
ZIUA 1 – Despre obsesia temelor pentru acasă, între nevoie și eșecul sistemul de învățământ
ZIUA 2 – Despre rivalitate și complexele de inferioritate la copii
ZIUA 3 – Despre fricile, fobiile și angoasele copilăriei
ZIUA 4 – Despre ”nevoia” copiilor de a pleca de a acasă
ZIUA 5 – Despre răbdare, ca exercițiu permanent și fundamental vieții