full screen background image

Concursul “Românii sub semnul unității naționale:1600-1859-1918”, la Colegiul “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi

Joi, 29 noiembrie, în sala de festivități a Colegiului Național “Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuţi, a avut loc activitatea concurs “Românii sub semnul unității naționale:1600-1859-1918”, din cadrul Proiectului Centenarului Marii Uniri.

Concursul a fost organizat de către Puiu Adrian, directul Colegiului, care a condus și activităţile, ajutat fiind de către ceilalți profesori de istorie ai colegiului: Marian Olaru, Gabriela Pogorevici, Elena Olaru și Nicoleta Mitrofan.

La concurs au participat 24 de echipe formate din câte doi elevi din clasele IX – XI, fiecare echipă purtând numele unei provincii istorice din România.

Pe lângă pitoreștile denumiri ale echipelor, o pată de culoare a fost dată și de iile purtate de fete.

Concursul a fost structurat în trei runde, cu întrebări pentru fiecare perioadă din istorie (1600-1859-1918), plus o rundă în care concurenții trebuia să recunoască personajele reprezentative ale acelor perioade, care erau proiectate pe ecran.

Cât timp juriul concursului a definitivat clasamentul final, au fost acordate premii pentru un alt concurs dedicat Centenarului, cel intitulat “100 de mesaje la 100 de ani pentru România”, în care elevi ai Colegiului Național “Eudoxiu Hurmuzachi” au scris mesaje emoționante dedicate patriei.

Concursul de mesaje a fost câștigat de către eleva clasei XII F, Ionesi Diana, pe locul doi clasându-se Bodale Paula, din clasa XII H, podiumul fiind completat de către Baciu Elisabeth, din clasa XII F.

Concursul de istorie a fost câștigat de două echipe care au terminat la egalitate de puncte.

Acestea au fost “Ardeal”, formată din elevii clasei IX E – Țugui Cosmin şi Popescu Lucian, și “Bârsa”, formată din elevii clasei XI G – Moldovan Filip şi Cernovschi Sergiu.

Locul doi a fost ocupat de echipa “Moldova”, formată din elevele clasei X E – Teleagă Bianca şi Hurjui Ștefana.

Treapta a treia a podiumului a fost ocupată de echipa “Dobrogea”, formată din elevele clasei XI E, Mihăilescu Alexandra şi Nichiforel Laura.

Toți premianți au fost recompensați cu cărți, diplome, medalii și stegulețe tricolore dedicate Centenarului.

Întreaga activitate a fost o reușită deplină, atât organizatorii cât și participanții cinstind cum se cuvine Centenarul Marii Uniri!

comments

comments