full screen background image

Președintele OM a PSD Suceava, Dan Cușnir, critică proiectul de construire, lângă patinoar, a unei clădiri cu 7 etaje

Președintele Organizației Municipale a PSD Suceava, Dan Cușnir, este nemulţumit de faptul că în ședința Consiliului Local Suceava care se va desfăşura joi, 25 octombrie, primarul Ion Lungu va solicita aprobarea unui Plan Urbanistic Zonal pentru regimul de înălțime Demisol+Parter+Mezanin+7 etaje, pe strada Universității, lângă Patinoar.

Cușnir spune că, prin aprobarea acestui proiect imobiliar, se va distruge actuala alee pietonală care permite accesul la Patinoar și la Parohia sf. Nicolae.

Comunicatul de presă al şefului social-democraţilor suceveni îl puteţi citi mai jos:

Ion Lungu a avut mai multe ocazii să distrugă Suceava din punct de vedere urbanistic și peisagistic. Nu a ratat nici una.

Va mai face o încercare joi, 25.10.2018, în ședința de Consiliu Local, ședința în care va solicita aprobarea unui Plan Urbanistic Zonal pentru regimul de înălțime Demisol+Parter+Mezanin+7 etaje, pee strada Universității, lângă Patinoar, în fața Bisericii Sfântul Nicolae pe Rit Vechi.

În zona respectivă regimul de înălțime este P+4 etaje iar în Planul Urbanistic General destinația prevăzută pentru această parcelă este “zona parcuri, amenajări sportive, plantații aliniament, spațiu verde”.

Se pare că în acest caz problemele sunt mai complexe nu doar de tip urbanistic și vizual:
– În proiectul de Hotărâre de Consiliu Local dar și în Certificatul de Urbanism se face referire la un “bloc de locuințe colective” dar din documentație reiese că la parter și mezanin vor fi spații comerciale și birouri
– Nu s-a solicitat acordul vecinilor respectiv Parohia Sfântul Nicolae pe Rit Vechi
– Nu s-a prezentat studiul de însorire /umbrire întocmit de un expert
– Nu se precizează unde vor fi amplasate buncarele pentru gunoi menajer
– Nu se specifică dacă se respectă distanță de 3 m impusă de ACET Suceava dintre fundația blocului și orice conducta de apă care duce în Cartierul G. Enescu, Patinoarul Suceava și Parohia Sf. Nicolae.

Cel mai revoltător este faptul că prin aprobarea acestui proiect imobiliar se va distruge actuala alee pietonală care permite accesul la Patinoar și la Parohia sf. Nicolae. Din proiect rezultă că accesul auto la spațiile comerciale și la locuințe se va face exact pe aleea pe care copiii intrau în Patinoar.

De ani de zile Ion Lungu promite acoperirea patinoarului dar în realitate le distruge copiilor și accesul spre patinoar. Pentru a satisface dorințele unui dezvoltator imobiliar, Lungu, Harsovschi și PNL-ul “îngroapă” și ceea ce a mai rămas din Patinoarul Artificial Suceava.

Suceava, de 14 ani nu are un arhitect șef care să imprime orașului o viziune. Fiecare construiește unde vrea, ce vrea și cum vrea. De 14 ani Suceava nu are o viziune urbanistică și peisagistică.

Toate acestea au fost posibile deoarece Suceava este condusă de 14 ani de niște incompetenți iar incompetența în administrație duce întotdeauna la impotența administrativă. Conducerea Primăriei Sucevei este impotenta din punct de vedere administrativ. Din același motiv Departamentul Urbanism din cadrul Primăriei a devenit nefuncțional.

Suceava are nevoie de Ordine și Progres. Suceava trebuie să fie condusă de către o echipa care înțelege ce înseamnă să faci “Totul pentru Suceava!”

comments

comments