Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava, prin Facultatea de Stiinţe Economice şi Administraţie Publică, în calitate de partener, anunţă demararea proiectului „Simulator de Carieră”, al cărui obiectiv general este de a creşte gradul de angajabilitate a 130 de studenţi din regiunile Nord Est şi Sud Est. prin participarea la programe de învăţare la locul de muncă.
Leaderul proiectului este Fundatia Dreptul la Educatie, proiectul fiind finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020, axa prioritara Educatie si Competente, cu o valoare totala de 1.156.214,79 lei, din care 1.129.687,61 lei fonduri nerambursabile si se deruleaza pe o perioada de 24 de luni.
Alaturi de Universitatea “Stefan cel Mare” din Suceava, in cadrul acestui proiect sunt implicati alti 2 parteneri, care vor asigura pregatirea teoretica, dar si practica a studentilor si integrarea lor pe piata de munca: Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, si OTP Bank Romania SA.
Obiectivul general al proiectului il reprezinta cresterea gradului de angajabilitate a 130 de studenti din regiunile Nord Est si Sud Est prin participarea la programe de invatare la locul de munca.
Proiectul contribuie la atingerea obiectivului specific al programului intrucat isi asuma ca cel putin 44% din studentii care au parcurs programul de invatare la locul de munca organizat prin proiect isi vor gasi un loc de munca in cadrul partenerului 2 dar si la alte companii ca urmare a sprijinului primit.
Beneficiile vizate la nivelul grupului-tinta se vor repercuta la nivel local, regional si national. Astfel, ele se traduc in beneficii, de la cele pe termen scurt la cele pe termen lung:
– cresterea gradului de constientizare asupra beneficiilor participarii la programe de invatare la locul de munca, prin intermediul campaniei de promovare si sesiunilor de consiliere;
– formarea si dezvoltarea de competente profesionale adaptate la cele mai recente evolutii de pe piata muncii;
– formarea si dezvoltarea de competente transversale, transferabile, necesare pentru a mentine competitivitatea unui angajat;
– cresterea ratei de ocupare a tinerilor la nivel local, regional si, implicit, la nivel national;
– dezvoltarea de parteneriate sociale pentru optimizarea ofertei educationale in sectorul tehnologiei aplicate in domeniul financiar-bancar
Pentru informatii suplimentare despre proiect, puteti contacta Universitatea “Stefan cel Mare” din Suceava, persoana de contact Carmen Nastase, coordonator Partener, carmenn@seap.usv.ro, 0740043099.