full screen background image

Opt decenii de la înfiinţarea Societăţii Scriitorilor Bucovineni, celebrate la Biblioteca din Suceava

Vineri, 19 octombrie, începând cu ora 11.30, în Sala de Arte “Elena Greculesi” a Biblioteca Bucovinei din Suceava, va avea loc un eveniment prilejuit de împlinirea a opt decenii de la înfiinţarea Societăţii Scriitorilor Bucovineni – “Societatea Scriitorilor Bucovineni – 80 (1938-2018)”.

Cu acest prilej, va fi susţinută evocarea “Societatea Scriitorilor Bucovineni, la opt decenii de la înfiinţare”, vor avea loc prezentări ale societăţilor româneşti din regiunea Cernăuţi, alocuţiuni ale invitaţilor, lansări de carte şi un moment poetic.

Evenimentul va fi moderat de Alexandru Ovidiu Vintilă.

“În acest an se împlinesc 80 de ani de la înfiinţarea Societăţii Scriitorilor Bucovineni, drept pentru care ne propunem ca la Biblioteca Bucovinei să organizăm un simpozion dedicat acestui moment, simpozion care am dori să fie practic o „întâlnire” a tuturor societăţilor, asociaţiilor, organizaţiilor culturale româneşti din zona Bucovinei. Astfel, pe lângă scriitorii suceveni şi reprezentanţii societăţilor şi fundaţiilor culturale din Suceava, la eveniment vor participa şi scriitori şi reprezentanti ai celor mai importante şi active societăţi şi asociaţii culturale româneşti din regiunea Cernăuţi, cărora li se vor alătura şi câţiva invitaţi de la Iaşi. Vă invităm şi vă aşteptăm alături de noi!”, transmite directorul Bibliotecii Bucovinei, Gheorghe – Gabriel Cărăbuş.

comments

comments